Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Serien Downton Abbey har fått kungliga fans

19 nov, 2011, 09:45 
Agneta Nisbeth
Annons

Vi är många som sitter klistrande framför “Downton Abbey” på lördagkvällar. Och vi är inte ensamma. Hertiginnan Kate har förklarat att hon älskar serien om överklasshushållet under första världskriget.

En annan brittisk kunglighet, förutom Kate, som aldrig missar ett avsnitt är prinsessan Marie-Christine av Kent. Och hon har ett speciellt förhållande till serien.

Annons

Kammarjungfru

– Författaren till serien, Julian Fellowes, är gift med Emma, som råkar vara min kammarjungfru, säger prinsessan. Julian är verkligen ett geni, jag älskar allt han gör. Omtänksam är han också, han har gett mig serien på dvd, så jag kan titta på den när det passar mig.

Ni ser Julian Fellowes på bilden här intill, när han tar emot ett pris för sin tv-succé Downtown Abbey.

Marie-Christine, som själv har författat böcker i kunglig miljö, känner sig som kollega till Fellowes. Och tidigare har hon sagt att hennes högsta dröm är att han skulle göra en tv-serie av hennes bok “The Serpent and the Moon”, som handlar om kunglig kärlek i renässansen Frankrike. Än så länge har han stått emot erbjudandet.

Finns nu på dvd

Den första omgången av serien finns nu på dvd att köpa och del tre kommer att spelas in nästa år.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Eva Åström

Foto: Stella Pictures

Läs även:

Annons