Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Silvias hemlighet fick inte komma ut – undanhöll sanningen för Sofia

01 jun, 2023, 21:50 

Så här höll hon allting hemligt.

Annons

Det har gått nästan precis åtta år sedan prins Carl Philip och prinsessan Sofia sa "ja" till varandra i ett riktigt sagobröllop. Det var också då Sofia Hellqvist blev prinsessa, och hela hennes tillvaro förändrades över en natt.

Inför den stora dagen skedde också ett stort hemlighetsmakeri. Hjärnan bakom allt? Svärmor drottning Silvia.

Alla prinsessan Sofias vackraste galaklänningar!Brand logo
Alla prinsessan Sofias vackraste galaklänningar!

Drottning Silvias dyra present till prinsessan Sofia

Ja, Silvia har visat sig vara en riktig fena på presenter. För den gåva hon gav till sin svärdotter i samband med bröllopet visar Sofia stolt upp, än idag.

Det rör sig om hennes oerhört vackra bröllopsdiadem, för visst var det faktiskt en gåva från kungaparet. Diademet är inget hon låter samla dam i smyckeskrinet, tvärtom. Det prydde exempelvis hennes hjässa under Nobelfirandet ifjol!

Annons

Diademet har faktiskt en alldeles särskild historia – en ganska hemlig sådan. När Sofia visade upp tiaran för första gången, sökte Svensk Damtidning hovet i hopp om att få lite klarhet i dess ursprung:

– Det är en privat gåva från drottningen till prinsessan Sofia och i och med det är det ingenting vi kommenterar, svarade de då.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip åker vagn efter deras bröllop
Sofia strålade på sin bröllopsdag, och diademet gjorde inte det hela sämre.

Så dolde drottning Silvia hemligheten för prinsessan Sofia

Men snart började bitarna falla på plats. En källa kunde berätta för Svensk Damtidning att diademet genomgått en resa, bokstavligt talat.

– Från början var det ett halsband. Drottningen fick det i present för en del år sedan av en prins i det thailändska kungahuset. Sedan gjordes halsbandet om till ett diadem, när det stod klart att Carl Philip skulle gifta sig med Sofia, sa källan.

Men det var ingen flådig juvelerare på Strandvägen som fick det anrika uppdraget. Istället ska drottningen ha skickat ett ombud till Thailand, för att sköta saken där – allt för att hålla det hemligt för Sofia in i det sista.

Under årens gång har den dykt upp flera gånger, gärna på Nobel, i lite olika varianter. Faktum är att Sofia valt att ändra om i diademet hela fyra gånger, så det ser ut som ett nytt varje gång!

Prinsessan Sofia under Nobelmiddagen 2022
Titta noga – här är diademet ljusblått, precis som Sofias Nobelklänning förra året!

Foto: TT

Annons