Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Silvia 79 år: Se de magiska bilderna – exklusiva festen på slottet!

23 dec, 2022, 23:00 
Indra Nordemar

Silvias födelsedag firades med kunglig fest på slottet – se bilderna nedan!

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Tillbakablick: Här gifter sig kungen och Silvia 1976 – se magiska kärleksfesten!Brand logo
Tillbakablick: Här gifter sig kungen och Silvia 1976 – se magiska kärleksfesten!

Drottning Silvia är nu 79 år fyllda. Den 23 december, dan före dopparedan, firades hon av hela kungafamiljen som samlades på Drottningholms slott.

Det är en tradition sedan länge. Kungen bjuder in till trerättersmiddag i någon av slottets 192 rum. Ja, ingen vet var supén hålls förrän de anländer, kungen överraskar nämligen med ett nytt rum varje år! Sicken tur att det finns så många att välja på...

Kylan svepte över Drottningholm efter solen legat på hela dagen.


Se bilderna från drottning Silvias födelsedag på slottet!

Runt 18-tiden på fredagskvällen började gästerna rulla in på slottet. Till skillnad från tidigare år då de alltid gått genom sidoingången, promenerade alla nu i stället in via huvudgången.

Annons
Prinsessan Sofia på slottet!

Prinsessan Madeleine och barnen var bland de första som syntes till, en stund senare anlände Chris i egen bil, därefter kom prins Carl Philip, prinsessan Sofia och småprinsarna, och sist men inte minst kronprinsessfamiljen.

Småprinsarna Gabriel, 5, och Alexander, 6 anlände med sin mor och far.
Annons
Nicolas! Och är det Carl Philip som också går att skymta på bilden?

Även en rad andra gäster var bjudna till drottningens firande. Däremot är det okänt exakt vilka som stod på gästlistan, eller vad det bjöd på för dryck och mat – drottningen födelsedag är en privat tillställning och därför inget hovet kommenterar.

I vilket fall verkar det ha blivit en härlig födelsedag för drottningen. Kungabarnen stannade till strax före midnatt, då de alla sågs lämna slottet i varsina bilar.

Victoria och Daniel skjutsas hem till Haga...
Annons
Och Madeleine kör hem prinsessfamiljen till Hovstallet.

Foto: Ola Axman

Annons