Silvia erkänner – ångrar det hon gjorde mot Victoria

Drottning Silvia och kronprinsessan Victoria

Drottning Silvia har något hon ångrar när det gäller kronprinsessan Victoria.

TT
Drottning Silvia har något hon verkligen ångrar. Det var kronprinsessan Victoria som blev drabbad.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 40?
Slå på ljud

Drottning Silvia och kung Carl Gustaf har alltid varit kärleksfulla föräldrar. Men som kungapar kommer ofta plikten emellan.

Samtliga kungabarn har vittnat om att de kände en stor saknad som små, när mamma och pappa var ute på olika resor och statsbesök.

Drottning Silvia ångrar det hon gjorde

Kronprinsessan Victoria fick, som storasystern, kliva in och försöka fylla tomrummet.

– Sedan vi var små och mamma och pappa var borta mycket så har hon alltid varit den som tagit hand om oss. Hon hittade på lekar och var en väldigt bra storasyster, berättade prinsessan Madeleine i en intervju med SVT 2004.

Ångesten över att känna sig som en frånvarande förälder är något som kungen och Silvia behövt leva med. De har vetat om att deras barn fått en annan sorts uppväxt än ”vanliga” barn.

”Hade dåligt samvete för det”

Det här var något som Silvia själv talade öppet om i en intervju med Svenska Dagbladet.

– Jo, det är riktigt. Och naturligtvis hade jag dåligt samvete för det. Men jag försökte vara närvarande genom att ringa hem och när vi kom hem på nätterna bar vi upp barnen så att de fick vara nära oss. Men visst var det svårt, det tror jag alla föräldrar kan känna igen, sa Silvia då.

– Jag hoppas att jag alltid har varit en ganska bra mamma. Men det är ju först när barnen blir större som man får veta vad de egentligen tyckte.