Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Silvia fångas på märklig bild utomlands – vittnet i chock: "Absurt!"

12 apr, 2024, 12:00 
Nämen – Silvia fångad på bild på främmande ort!
Annons

Drottning Silvia och kungen har ständigt ett fullspäckat schema – ja, det är nästan så man undrar hur de mäktar med!

Men ibland lyckas de klämma in lite ledighet, i största hemlighet. I tysk press avslöjas det att kungaparet varit på semester!

Här möter Victoria våren – efter solsemestern • Här powershoppar Silvia Majblomman till alla barnbarn • Kronprinsessan gravid: då kommer babyn – 3 kungliga snackisar från vecka 15!Brand logo
Här möter Victoria våren – efter solsemestern • Här powershoppar Silvia Majblomman till alla barnbarn • Kronprinsessan gravid: då kommer babyn – 3 kungliga snackisar från vecka 15!

Drottning Silvia fångas på bild utomlands

Det är oklart när resan ägde rum, men Svensk Damtidning kunde för en dryg vecka sedan rapportera att ett ögonvittne sett Silvia på Arlanda. Om det är denna resa hon återvände från, förblir ett mysterium.

Men visst talar bilden i tyska Hamburger Abendblatt sitt klara språk. Där sitter hon ju, avslappnad i jeans, sportig väst och keps – Silvia! Och trots att hon är på semester går det inte att missa att det är en elegant drottning som sitter där på en bänk i den österrikiska grönskan.

Annons

Låt oss ta det från början. Enligt tidningen var det skulptören Thomas Behrendt som i godan ro arbetade med sina stenskulpturer i vårsolen. Han driver välbesökta kurser, och är en riktigt talangfull konstnär.

Obergurgl
Skulturverkstaden ligger i Obergurgl. Bilden är en genrebild.Chris Craggs

För tidningen berättar han att det dock var en förbipasserande som stack ut lite extra – Silvia. Han kände inte igen henne, men anade att hon var någon utöver det vanliga.

– Hon var väldigt trevlig och vänlig och frågade vad vi gjorde där. Jag förklarade det för henne och visade även de olika typerna av sten, säger han till Hamburger Abendblatt.

Vittnesmålet om drottning Silvia i Österrike

Ja, han berättar att han fick en tanke på att det var drottning Silvia men att det kändes för "absurt" att hon skulle dyka upp där.

Annons

– Men plötsligt såg jag kung Carl Gustaf stå bakom henne på en vandringsled. "Vilken typ av film spelas in här?!" var min första reaktion.

Thomas Behrendt berättar att kungaparet kom tillbaka, enligt överenskommelse, dagen därpå för att få med sig några stenar själv. Och givetvis passade han på att fota sig ihop med drottningen – barfota och med shorts!

Silvia gjorde ett riktigt starkt intryck på Thomas. Han säger att hon är kärleksfull, öppen, okomplicerad och varmhjärtad. Så fint att höra!

Foto: TT

Annons