Silvia grep in mot Madeleine – i konflikten om Sofia

Silvia grep in mot Madeleine i konflikten om Sofia.

När prins Carl Philip träffade prinsessan Sofia fick han till en början inte stöd av sina systrar, och till slut var Silvia tvungen att gripa in.

Prins Carl Philip beskrivs ofta som blyg och som att han ständigt är ett steg efter sina självsäkra systrar. Enligt Carl Philip: Prinsen som inte fick bli kung, skriven av Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T. Lindwall, är han också den som står närmast mamma Silvia och också den som är den mammigaste av kungabarnen. Det är till exempel till Silvia som sonen alltid ringer när han har tävlat i racerlopp, när Sofia finns vid hans sida.

Silvia grep in mot Madeleine – i konflikten med Sofia

Silvia är också den som har fått försvara sin son gentemot sina systrar – och framförallt när det gäller val av flickvänner. Kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine var nämligen – till en början – inte stöttande när det gäller både Emma Pernald och Sofia Hellqvist.

“De stötte bort såväl Emma Pernald som Sofia Hellqvist i början. Tjejerna ansågs vara lite “för vanliga”, av Madeleine mest demonstrativt”, står det återberättat i Carl Philip: Prinsen som inte fick bli kung. 

Prinsessan Madeleine ska ha nonchalerat flickvännerna i så hög grad att till och med mamma Silvia fick komma till undsättning och prata henne till rätta, enligt boken. Som tur är bättrade sig både Madeleine och Victoria och med tiden blev Emma Pernald en av Madeleines bästa väninnor och även Sofia har till slut accepterats.

Foto: TT Källa: Carl Philip: Prinsen som inte fick bli kung, Johan T. Lindwall.