Silvia i möte med mångmiljardären Bertil Hult

Silvia i möte med mångmiljardären Bertil Hult

Under torsdagen och fredagen närvarade drottning Silvia på Mentor Sverige och Mentor International årsstämma och diverse möten. På plats var även mångmiljardären och kungavännen Bertil Hult.

Under två dagar har drottning Silvia medverkat vid årsstämma och möten med Mentor Sverige och Mentor International. Drottningen grundade Mentor 1994, med samråd från Världshälsoorganisationen. I dag är det en världsledande ideell organisation inom drogprevention för ungdomar mellan 13 och 17 år.

Syftet med organisationen är att ge ungdomar vuxna förebilder eftersom goda vuxenrelationer i många fall bidrar till att skydda ungdomar mot droger och våld. Mentor Sverige är en del av Mentor International, som finns i olika länder. Totalt har de nått ut till 2,5 miljoner barn- och ungdomar i 70 länder genom olika fältorganisationer.

Under torsdagen närvarade drottning Silvia på Mentor Sveriges årsstämma på Bernadottebiblioteket på Stockholms slott.

Under torsdagen närvarade drottning Silvia på Mentor Sveriges årsstämma på Bernadottebiblioteket på Stockholms slott.

Med på mötet fanns också mångmiljardären Bertil Hult. Han är grundare till utbildnings- och språkföretaget EF Education First och är med i Mentors styrelse.

Läs mer: Skilsmässa i kungafamiljen – Silvias brorson Patrick Sommerlath skiljer sig

Mentor International i möte på Stockholms slott. Drottning Silvia, Bertil Hult med flera närvarar.

På fredagen höll Mentor International möte och med på hörnet fanns mångmiljardären och kungavännen Bertil Hult.

Som bekant är han också sedan länge en god vän med kungafamiljen. När kronprinsessan Victoria och prins Daniel gifte sig i juni 2010 lånade Bertil ut sitt lyxiga privatjet om de nygifta flög iväg på bröllopsresa med. Bertil har också under de senaste år fått uppmärksamhet för sin dyslexiforskning, något som har fört honom samman med kronprinsessan Victoria, då hon som bekant också har dyslexi.

Artisten Sandra Dahlberg närvarade också vid mötet med Mentor Sverige. På Instagram publicerade hon en bild på sig själv tillsammans med drottning Silvia.

“Torsdagsmys på slottet. Det var kung!” skriver Sandra till inlägget.

Sandra Dahlberg

Läs mer: Så hedrar kronprinsessan Victoria sin döde vän

Foto: Stella Pictures, Kungahuset/Henrik Garlöv