Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Silvia i möte med mångmiljardären Bertil Hult

06 maj, 2018, 14:00 
AvAmanda Lundin
Under torsdagen och fredagen närvarade drottning Silvia på Mentor Sverige och Mentor International årsstämma och diverse möten. På plats var även mångmiljardären och kungavännen Bertil Hult.
Annons

Under två dagar har drottning Silvia medverkat vid årsstämma och möten med Mentor Sverige och Mentor International. Drottningen grundade Mentor 1994, med samråd från Världshälsoorganisationen. I dag är det en världsledande ideell organisation inom drogprevention för ungdomar mellan 13 och 17 år.

Syftet med organisationen är att ge ungdomar vuxna förebilder eftersom goda vuxenrelationer i många fall bidrar till att skydda ungdomar mot droger och våld. Mentor Sverige är en del av Mentor International, som finns i olika länder. Totalt har de nått ut till 2,5 miljoner barn- och ungdomar i 70 länder genom olika fältorganisationer.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Under torsdagen närvarade drottning Silvia på Mentor Sveriges årsstämma på Bernadottebiblioteket på Stockholms slott.
Under torsdagen närvarade drottning Silvia på Mentor Sveriges årsstämma på Bernadottebiblioteket på Stockholms slott.

Med på mötet fanns också mångmiljardären Bertil Hult. Han är grundare till utbildnings- och språkföretaget EF Education First och är med i Mentors styrelse.

Mentor International i möte på Stockholms slott. Drottning Silvia, Bertil Hult med flera närvarar.
På fredagen höll Mentor International möte och med på hörnet fanns mångmiljardären och kungavännen Bertil Hult.

Som bekant är han också sedan länge en god vän med kungafamiljen. När kronprinsessan Victoria och prins Daniel gifte sig i juni 2010 lånade Bertil ut sitt lyxiga privatjet om de nygifta flög iväg på bröllopsresa med. Bertil har också under de senaste år fått uppmärksamhet för sin dyslexiforskning, något som har fört honom samman med kronprinsessan Victoria, då hon som bekant också har dyslexi.

Annons

Artisten Sandra Dahlberg närvarade också vid mötet med Mentor Sverige. På Instagram publicerade hon en bild på sig själv tillsammans med drottning Silvia.

“Torsdagsmys på slottet. Det var kung!” skriver Sandra till inlägget.

Sandra Dahlberg

Foto: Stella Pictures, Kungahuset/Henrik Garlöv

Annons