Silvia i sorg – efter dödsbeskedet!

Drottning Silvia blir inte av med minnesbilden.

Drottning Silvia är i sorg.Detta efter att ett dödsbesked har nått drottningen.

Drottning Silvia har haft ett sorgtungt år. Inom loppet av månader har hon förlorat flera nära bekantskaper.

Bernadotte-släktens grand old lady Dagmar von Arbin var den första. På Dagmars begravning kunde man tydligt se att Silvia bar sin sorg öppet, på utsidan.

Silvia var märkbart tagen på Dagmar von Arbins begravning.

Silvia var märkbart tagen på Dagmar von Arbins begravning.

Förlorade nära vännen

Nästa tragiska dödsfall var Silvias nära vän och medarbetare Karin Lind-Mörnesten, som avled endast 62 år gammal och lämnade ett stort tomrum efter sig i organisationen kring Silviahemmet.

Karin och Silvia var både nära vänner och kollegor.

– Jag beklagar djupt hennes bortgång, sa Silvia själv om Karin.

Kort efter beskedet om Karins bortgång nåddes vi alla av nyheten att Göran Alm, tidigare chef för Bernadotte-biblioteket, avlidit. Ännu en hård smäll för kungafamiljen – och för Silvia

Nu har Silvias före detta sekreterare Margareta “Maddi” Dimander avlidit vid 86 års ålder. Maddi var hovsekreterare och skötte stora delar av drottningens kommunikation med omvärlden.

 

LÄS OCKSÅ: Chris O’Neill går emot drottning Silvia – sa det inför alla!

Arbetade nära Silvia

Hon sörjs närmast av maken Bertil, kan man läsa i de anhörigas minnestext i Dagens nyheter.

“De sista fem åren fram till pensioneringen var Margareta drottning Silvias sekreterare och förlänades titeln hovsekreterare; en mycket lyckosam avslutning på ett långt och varierat yrkesliv. Hon fick verkligen glädje och nytta av sin stora språkbegåvning”, står det i runan.

“En av Maddis många andra viktiga kvaliteter var en starkt utvecklad social förmåga: empatisk, sympatisk, älskvärd och humoristisk. En underbar illustration av detta var att Maddi hade inte mindre än sju gudbarn.”

 

LÄS OCKSÅ: Osmakliga påhoppet på Silvia i SVT!