Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Silvia inviger vårdavdelning på Madeira

29 apr, 2017, 13:00 
Agneta Nisbeth
Drottningen reser snart!
Annons

Drottning Silvia har fått ett nytt spännande uppdrag i sin kalender.

På tisdag den 2 maj reser hon till Madeira, ön kallad ”Atlantens pärla” som ligger sydväst om Portugal.

På Madeira ska drottningen inviga en ny avdelning för äldre på sjukhemmet Hospício Princesa Dona Maria Amélia. Avdelningen kommer att  rymma 40 seniorer.

Nybygget är helt finansierat av en fond som förvaltas i Sverige av de kungliga stiftelserna, men dess ekonomi är helt skild från den del av hovet som bekostas av anslaget från staten.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

 

Och det finns en tydlig anledningen bakom att de kungliga stiftelserna förvaltar denna fond som finansierar ett bygge på Madeira.

Sedan 1800-talet finns det nämligen en koppling mellan kungahuset denna vackra byggnad, som även rymmer en förskola, en skola, ett barnhem och en vårdenhet för äldre, och det svenska kungahuset. Drottning Josefinas syster kejsarinnan Amélie af Leuchtenberg hade nämligen en dotter, Maria Amélia, som vårdades och dog på sjukhemmet, som då fungerade som sjukhus för TBC-sjuka. Efter det instiftades denna fond av kejsarinnan Amelia (drottning Josefinas syster).

Foto Stella pictures

 

Annons