Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Silvia kallad hem till årets julvärd – hemliga samtalen ikväll

22 nov, 2023, 17:00 

Drottning Silvia och kungen ska hem till David Batra.

Annons

Ikväll klockan 19.00 kommer kungaparet befinna sig hemma hos årets julvärd David Batra. Men vad har egentligen Silvia och kungen för ärende hos en komiker?

Det hela är inte så konstigt som det låter.

Patrick Sommerlath träder fram: ”Har inte köpt sex” • Hovet bekräftar! Då kommer Madeleine och familjen till Sverige • Avslöjar: Victorias 50-årspresent till Daniel – 3 kungliga snackisar från vecka 46!Brand logo
Patrick Sommerlath träder fram: ”Har inte köpt sex” • Hovet bekräftar! Då kommer Madeleine och familjen till Sverige • Avslöjar: Victorias 50-årspresent till Daniel – 3 kungliga snackisar från vecka 46!

Kungaparet bjudna hem till David Batra och Anna Kinberg Batra

I våras flyttade David Batra och hustrun Anna Kinberg Batra in i det 300 kvadratmeter stora Tessinska palatset i Stockholm. Flyttlasset gick efter att Anna utsågs till Stockholms landshövding – och då kom det pampiga nya bohaget i Gamla stan på köpet.

Annons

– Det här är helt galet. Varken jag eller David kommer från slott så det här är fantastiskt, det är konstigt men på ett väldigt bra sätt, har Anna sagt i Nyhetsmorgon.

Det är också hit som kungaparet är inbjudna av Anna, ihop med en rad andra gäster på middag. Men det kommer såklart inte äga rum i familjens myshörna, de 300 kvadratmetrarna rymmer givetvis salonger enbart för officiella möten.

Drottning Silvias hemliga samtal ikväll – hos julvärden

Sannolikheten är stor att David Batra kommer finnas på plats. Det är trots allt i hans hem – och när Anna bjöd in till middag för första gången i våras var han och dottern med.

Annons

Denna gången finns det däremot en stor skillnad: David är ju årets julvärd i SVT!

Så när Silvia minglar runt i de tjusiga salongerna i massa hemliga samtal vi aldrig kommer få veta något om, kanske hon stannar vid David en stund och pratar om hans nya uppdrag.

Enligt Anna Kinberg Batra är maken nämligen aningen mer intressant än hon är numer. På Instagram berättar hon om när socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönval var på möte i Tessinska palatset och David dök upp:

"Hon hade fullt fokus på samhällsproblemen och lösningarna, tills maken kom förbi vid kaffet:-)"

Foto: TT

Annons