Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Silvia kan inte dölja sina känslor – reagerar direkt efter opassande beteendet

09 feb, 2023, 09:30 

Drottning Silvia reagerade direkt efter kvinnans beteende.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Just nu är fler blickar än vanligt riktade mot kungahuset. Det är ju ett alldeles särskilt år, som lockar fler än bara inbitna kungafans. Kungen firar ju 50 år på tronen!

Detta har redan uppmärksammats stort, med filmer och dokumentärserier om vår monark. Nu berättar journalisten Åsa Linderborg om missen med drottningen.

Efterlängtade comebacken • Victoria väcker reaktioner utomlands • Otroheten i Danmark bekräftad – 3 kungliga snackisar från vecka 5!Brand logo
Efterlängtade comebacken • Victoria väcker reaktioner utomlands • Otroheten i Danmark bekräftad – 3 kungliga snackisar från vecka 5!

Nobbas ett samtal med kungen

En av dem som gett sig på att försöka komma underfund med vår kung är alltså författaren och journalisten Åsa Linderborg. Resultatet kablas redan ut, i skepnaden av en följetong på Discovery+ och Kanal 5, "Kungen med två ansikten".

Åsa Linderborg
Åsa är nyfiken på kungen.

I den ger sig Åsa, som berättat att hon alltid varit fascinerad av vårt kungahus, på den svåra uppgiften att komma under skinnet på kung Carl Gustaf. Hon går igenom hans liv, från nyfödd kronprins till 50 år på tronen, och alla skandaler och händelser som präglat hans tid på tronen.

Annons

Däremot fick inte Åsa Linderborg möjligheten att intervjua kungen. Istället fick hon följa dem på håll, något som hon nu berättar om i en krönika för tidningen Vi.

Drottning Silvia reagerar direkt – efter klädmissen

Ja, istället för att fråga kungen sina frågor rakt ut fick Åsa följa med på länsbesök och kungliga uppdrag för att närma sig den nästan mytomspunna kungen. I texten beskriver hon att hon däremot inte sörjde att hon inte fick ett samtal på tu man hand, eftersom hon förlorar sin kritiska förmåga när personen i fråga befinner sig i hennes närhet.

Därför var kanske tabben framför drottning Silvia särskilt tuff att vara med om för journalisten. Det var under ett besök till Östersund, en kall snöig dag i april.

"När jag såg dem göra entré blev jag vettskrämd över min simpla klädsel: svarta byxor och svart ulltröja. Kängor. Jag hade klätt mig efter vädret, det blåste elak snö över hela stan." Skriver Åsa i krönikan.

Det tillhör ju däremot inte vanligheterna när det kommer till klädkoden kring en kunglighet. Inte ens drottning Silvia kunde dölja sin förvåning över vad hon bevittnat:

"När drottningen såg mig synade hon mig nedifrån och upp med en frågande min. Jag ville sjunka under jorden."

Drottning Silvia kliver av en buss i ett snöväder
Detta var dagen Åsa tabbade sig framför drottningen. Trots vädret tummade inte Silvia på klädseln.

Foto: TT

Annons