Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Silvia lämnar landet – beskedet från hovet

26 sep, 2023, 10:00 

Drottning Silvia har bestämt sig – nu packar hon väskorna.

Annons

Senaste tiden har det varit vild glädje i svenska kungahuset. När kungen firade 50 år på tronen var i stort sett hela kungafamiljen samlad och tog del av det stora firandet i gemensam trupp.

Jättejubel när kungen och Silvia kommer till slottet – lyssna!Brand logo
Jättejubel när kungen och Silvia kommer till slottet – lyssna!

Men sedan dess har det hänt en hel del: prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har packat väskorna, tagit sig till flygplatsen och åkt hem till barnen i soliga delstaten Florida.

För kungen, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria och prins Daniel har den kungliga vardagen nu tagit vid, där det redan hunnit avverkas flera kungliga uppdrag sedan kungens firande.

Annons
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte nyligen Finland.

Nu lämnar Silvia Sverige – reser till Polen

Bland annat har vi kunnat se Victoria och Daniel på plats i Finland, där en herrans massa människor hade sökt sig för att välkomna kronprinsessparet och även komma med gåvor.

Och nu har det blivit dags för Silvia att lämna Sverige för att utföra uppdrag i utlandet. Under onsdagen reser hon till polska Warszawa i ett besök med stiftelsen World Childhood Foundation.

Madeleine: ”Jobbat så otroligt hårt”

Det är ju ingen hemlighet att World Childhood Foundation, som Silvia grundade 1999, ligger drottningen och även prinsessan Madeleine extra varmt om hjärtat.

Annons

Syftet med organisationen är hjälpa barn i utsatta situationer. Kampen för de utsatta barnen är något Silvia brinner för och Madeleine har tidigare sagt så här om sin mors gränslösa engagemang:

– Mamma har ju lagt ner så mycket hjärta och kärlek och har jobbat så otroligt hårt för de här frågorna under så lång tid. Childhood betyder jätte-jättemycket. Jag vet att mamma någon gång har sagt ”Det är mitt fjärde barn”.

Drottning Silvia
Drottning Silvia.

Foto: TT

Annons