Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Silvia lämnar landet hastigt – bara timmar efter uppmärksammade bilderna

01 sep, 2023, 08:00 

Drottning Silvia lämnar Sverige.

Annons

Drottning Silvia har alltjämt ett fullspäckat schema, ja, ibland undrar man hur hon får timmarna att räcka till. Från en dag till en annan befinner hon sig i ett helt nytt land, precis som nu.

Silvia lämnar nämligen Sverige, för en särskild resa med alldeles särskild koppling.

Silvias fina gåva till Estelle – här avslöjar hon planen!Brand logo
Silvias fina gåva till Estelle – här avslöjar hon planen!

Bilderna på kungaparet i Umeå uppmärksammas

Igår befann sig kungaparet på länsbesök i Umeå, Västerbotten. Det var ett av stoppen på deras Sverige-turné, med anledning av kungens 50 år på tronen. Och likt de andra besöken blev det ett riktigt ståhej när kungaparet var på besök, och de underbara bilderna spreds på många håll.

Drottning Silvia och kungen hälsar på folket i Umeå
Silva var på strålande humör!

Lokalmedia var givetvis på plats och hos tidningen Norran hittar man ett bildextra från besöket, och även Västerbotten-Kuriren delade foton från bland annat den storslagna ankomsten med plan.

Annons

Besöket var givetvis fullspäckat, och kungen verkade trivas mycket bra. Ja, dessa besök runt om i landet har verkligen blivit en succé. Folket får fira kungen på plats, och han får en chans att göra det han gillat mest:

– Något av det drottningen och jag uppskattar allra mest är att resa runt i Sverige och träffa människor. Jag tänker på all den värme som vi mött, och all den kunskap som vi fått ta del av, sa han under besöket.

Drottning Silvia lämnar Sverige – åker till Tyskland

Men det går fort när man är kunglig, och nu, bara några timmar efter besöket är det dags för Silvia att hastigt svira om. Enligt den kungliga kalendern ska hon nämligen under fredagen befinna sig i Tyskland, för att inviga "Smart City Forst", i just staden Forst.

Annons

Drottningen är van att resa land och rike, men visst är resorna till Tyskland lite extra speciella. Det är ju där hon är född, och tillbringade sina första år i livet. Besöket i Forst ligger drygt 3 mil från hennes födelseort Heidelberg, och förhoppningsvis hinner hon med ett besök till nära och kära. Hennes nästa programpunkt i den officiella kalendern är ju först på tisdag.

Foto: TT

Annons