Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Silvia lämnar landet – plötsliga beskedet från hovet

26 jun, 2023, 14:15 

Drottning Silvia gör en sista resa innan sommaren på Öland!

Annons

Midsommar är förbi och nu är det dags för kungligheterna att få lite ledig tid precis som många andra i landet.

Skåningarna hyllar kungen – och Silvia!Brand logo
Skåningarna hyllar kungen – och Silvia!

Det är skralt med uppdrag den närmsta tiden och de få som finns visar tydligt att kungafamiljen är på väg att röra sig mot Öland och Solliden med prisutdelning för Årets Ölänning och såklart Victoriadagen.

Men plötsligt dök det upp ett nytt uppdrag i kalendern som visar att iallafall drottningen har en sista resa att göra innan semestern kan börja på riktigt.

På onsdag tar hon nämligen emot den ärofyllda titeln som hedersdoktor vid University of Stirling i Skottland. Det är ett universitet som hon tidigare jobbat med via stiftelsen Silviahemmet så de är världsledande inom demensforskning, en fråga Silvia verkligen brinner för.

Annons

”Drottning Silvia av Sverige kommer erkännas för sitt exceptionella arbete om demens. Drottningen har länge hyst en stor passion för att ta hand om de som lider av demens och har ett nära band till University of Stirlings världskända forskare inom demens och friskt åldrande genom sin stiftelse Silviahemmet.” skriver universitetet i ett pressmeddelande.

Silvia reser till Skottland

Silvia ska vara på plats onsdagen den 28 juni enligt den kungliga kalendern och ingen annan medlem av kungafamiljen är uppskriven på uppdraget.

Senaste gången Silvia var på plats på Stirlings universitet var 2021, då hon fick lära sig mer om deras forskning.

”Samarbeten så som vårt projekt med Silviahemmet och våra andra partners för samman forskning, industri och praktik så att vi kan se till att lösningar levereras och gör skillnad för människor runt om i världen” skrev professor Alison Bowes vid universitet då.

Annons