Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Silvia nu på plats i USA: Jag mår mycket bättre

03 apr, 2011, 08:34 
Agneta Nisbeth
Annons

Det var en strålande drottning Silvia klädd i ceriserosa som dök upp till Childhoods välgörenhets galamiddag i Hillsboro Beach i Florida.

Det var många som var glada att åter se drottningen på benen efter en segdragen influensa.

– Jag mår mycket bättre, bedyrade drottningen och det rådde det inget tvivel om.

Annons

Egen stiftelse

Drottningen ville inte missa denna välgörenhets afton för sin egen stiftelse World Childhood Foundation därför har hon de senaste veckorna valt att ställa in bland annat statsbesöket i Botswana.

Spara på krafterna

Hon valde också att låta prinsessan Madeleine ta över huvudrollen på fredagens projektbesök till Kristi House och Childrens Harbor i Florida som Childhood stödjer så att hon själv kunde spara krafterna för välgörenhetsmiddagen.

Första gången

Det var första gången som Childhood valde att hålla en galamiddag i Florida, vilket lockade en helt ny publik. Det föll sig naturligt att förlägga en gala till just Florida då man redan stödjer flera projekt där. Välgörenhetsmiddagen hölls hemma hos honorärkonsuln Per Olof Lööf – som ni ser på bilden ovan med drottningen – och hans hustru Åsa-Lena.

Annons

Galan som lockade 220 gäster bjöds på ett flertal prominenta gäster däribland golfspelaren Jesper Parnevik som åter är på banan igen och hans forna au pairflicka Elin Nordegren som bekant var gift med en annan känd golfspelare, Tiger Woods. Andra kända ansikten var Anders Bagge och Andreas Carlsson från Idol.

Josh Groban

Medan solen gick ned intogs en trerätters meny bestående av sallad till förrätt, file mignon till huvudrätt och en avslutande citron tårta till dessert. Underhållningen stod den amerikanske sångaren Josh Groban för och det var enligt gästerna ett helt fantastiskt framträdande.

Umgås med Madeleine

Drottningen ska efter Florida fortsätta vidare till New York för att mottaga sitt pris för Health and Human Rights på Mandarin Hotel.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Jag känner mig väldigt glad, det är underbart att man tänkt på mig, säger drottningen som blir kvar i New York ytterligare några dagar efter priset delats ut och då får chans att umgås med prinsessan Madeleine.

Av Catarina Lundgren Åström

Foto: Catarina Lundgren Åström

Läs även:

Annons