Silvia och Estelle – två riktiga superbästisar

drottning silvia prinsessan estelle

Silvia verkar vara Estelles största idol. När prinsessan gör olika framträdanden med kungafamiljen tyr hon sig alltid till drottningen. Titta bara på de nya bilderna från Vasateatern!

Drottning Silvias och prinsessan Estelles relation liknar ingen annan. Alla morföräldrar drömmer förstås om att banden till barnbarnen ska bli så starkt som möjligt. Och i Silvias och Estelles fall har drömmen verkligen gått i uppfyllelse. De träffar varandra ofta och prinsessan har tillbringat många lekstunder hemma på Drottningholm, under sina (snart) 8 år i livet.

Estelle är kungaparets första barnbarn, och i och med att hon kom först har drottningen haft tid att umgås med prinsessan på tu man hand, innan de andra kusinerna kom till världen. Victorias och Daniels dotter är också den, i kusinskaren, som har deltagit vid flest kungliga högtider och vid de tillfällena tyr hon sig ofta till drottningen. Silvia utstrålar ett lugn och en lekfullhet som får barnbarnen att vilja vara nära sin mormor, precis hela tiden.

drottning silvia prinsessan estelle

Estelles höll sig nära mormor Silvia under konserten på Vasateatern.

Bilden av Silvia och Estelle som två riktiga superbästisar förstärktes ytterligare när kungafamiljen gjorde entré i Vasateaterns foajé, under torsdagen. Att prinsessan följde med sina föräldrar för att lyssna på Lilla Akademiens konsert var en total överraskning för alla inbjudna och i vanlig ordning höll hon sig vid sin mormors sida. Drottningen är förstås ett proffs i sådana här sammanhang och kan därför guida Estelle i den kungliga uppståndelsen, med trygg hand.

Prinsessan Estelle med sin mormor drottning Silvia.

I mormors trygga famn på prins Oscars dop.

– Mamma är som mormor, hon kan alla trix i världen, har Estelle, så gulligt, sagt om drottning Silvia.
Foto: TT