Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Silvias plötsliga utspel – efter Marianne Mörcks dundertabbe: ”Vinkade till sig mig”

13 jun, 2023, 21:30 

Marianne Mörck berättar för Svensk Damtidning om stora modetabben – och drottning Silvias reaktion.

Annons

I början av juni befann sig kungen och drottning Silvia i Göteborg. Besöket blev extra speciellt, då det både firades att kungen suttit 50 år på tronen och att staden fyllt 400 år.

5 gånger kungligheter har brutit mot etiketten!Brand logo
5 gånger kungligheter har brutit mot etiketten!

Skådespelerskan Marianne Mörck var även hon på plats för att del av allt ståhej. Medan hon vandrade omkring såg hon hur något fladdrade till i periferin och berättar att hon av en ren slump hade sprungit på kungen och drottningen.

– Silvia vinkade till sig mig. Jag trodde att det var någon annan först. Hon sa att hon bara ville prata och att hon kände igen mig från när jag fick medaljen. Hon var så underbar, så fantastisk och försökte verkligen prata och förstå vad som var intressant för mig. Det är storartat, hur mycket de kan tänka på mig mitt i allt, säger Marianne Mörck till Svensk Dam.

Annons

Marianne Mörcks möte med Silvia

Ja, för det var som sagt inte första gången Marianne mötte kungen och drottningen. För nio år sedan, 2014, tilldelades hon en medalj av kungen, Litteris et Artbius, för lång och trogen tjänst.

Marianne minns hur hon inför besöket hade införskaffat sig en ny mellanklänning, eftersom hon hade blivit ombedd att inte ha varken för lång eller kort klänning, och hur nöjd hon var med sitt modebeslut.

– Jag vandrar runt med den här klänningen som fladdrar lätt runt vaden. Sen står jag i kö, hör hur kungen ropar mitt namn, jag springer upp och niger så djupt att jag knappt kommer upp på mina svaga knän.

Stora tabben under medaljceremonin

Efter medaljceremonin var det en nöjd Marianne Mörck som strosade vidare i livet. Hon tyckte att äventyret och klädvalet var så lyckat att hon bestämde sig för att köpa en till klänning i samma butik.

– Jag går in och berättar att jag vill ha en aftonklänning i en annan färg. Då svarar expediten: ”Aftonklänning? Vi har inte aftonklänningar här”, säger Marianne Mörck och berättar hur hon visar upp sin klänning.

Annons

– Då svarade hon: ”Jaså, du menar baddräktsöverdraget”.

Marianne Mörck visar upp medaljen hon fick från kungen
Marianne Mörck med sin medalj.

Silvias reaktion på tabben

Det som Marianne trodde var en modesuccé var i själva verket en stor modetabbe. Så när hon för några veckor sedan sprang in i Silvia i Göteborg var hon tvungen att beklaga sig.

Lyckligtvis verkade drottningen ta det hela med ro och viftade bort det lika lätt som hon vinkat till sig Marianne.

– Jag berättade det för drottningen när jag var i Göteborg, men hon försökte lugna mig med att det aldrig var någon som såg.

Drottning Silvia
Drottning Silvia fick lugna ned Marianne Mörck.

Foto: TT

Annons