Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Silvia portad från sitt eget barndomshem – nekades komma in

13 nov, 2023, 11:00 

Drottning Silvia nekades att besöka barndomshemmet.

Annons

När du möts av det sagolika Drottningholms slott är det så pampigt att man baxnar. Det spelar ingen roll vilken årstid det är: Drottningholm lyckas alltid förföra med sin stilfulla prakt.

Drottning Silvia genom tidernaBrand logo
Drottning Silvia genom tiderna

Två personer och en hund – i 192 rum. Det är inte direkt ont om utrymme när drottning Silvia och kungen vandrar runt i det slott som blivit en sån kär mötesplats för hela kungafamiljen.

Silvias barndomshem

Men det fanns en tid då Drottningholm inte var en del av Silvias liv, en tid då hon i sina tonårsår bodde i norra Düsseldorf och bodde i ett hus som kom att bli ett kärt minne när hon reste vidare i världen.

Annons

Vid det här laget vet vi ju vad som hände sedan: Drottning Silvia fann kärleken i kungen när hon jobbade som OS-värdinna vid olympiska spelen i München 1972 och gifte sig fyra år senare.

Drottning Silvias hus i norra Düsseldorf
Huset i norra Düsseldorf som drottning Silvia växte upp i.

Barndomshemmet ute till salu

Den 23 december fyller drottningen 80 år. Lagom till födelsedagen ligger det hus som hon tillbringade sina tonårsår i ute till salu – och i mäklarannonsen är det tydligt att man tagit tillvara på den kungliga kopplingen.

Bland annat beskriver man tvåplansvillan på 280 kvadratmeter som ett hus med ”ett historiskt förflutet”. Planlösningen är dessutom nästan identisk som när familjen Sommerlath bodde där.

Annons

Silvia nekad att besöka barndomshemmet

När Silvia hade varit drottning i över tio år, skickade kungafamiljen en önskan om att besöka barndomshemmet i norra Düsseldorf. Då vägrade ägarna som nu säljer huset att gå på med önskemålet.

– Min mamma, som var lite egen, sa nej till det, säger Isabelle Cremer, hon som äger huset just nu, till Dagens Nyheter.

Isabelle Cremer är, till skillnad från sin mamma, inte lika främmande för att få besök av Silvia. Hon har till och med försökt få kontakt med drottningen, men utan någon framgång.

Drottning Silvia
Drottning Silvia nekades att besöka sitt barndomshem.

Foto: TT

Annons