Silvia relation med Ewa Westling – annorlunda än den med Marie Hellqvist

Drottningen har en närmre relation till Daniels föräldrar än vad hon har till Sofias. Inte särskilt konstigt med tanke på att drottningen känt Ewa Westling i snart 20 års tid.
Slå på ljud

Drottning Silvia har känt Ewa Westling i snart 20 års tid. Drottningen och Ewa stöttade Victoria och Daniel när pressen från allmänheten var som störst och när deras förhållande ännu var hemligt. Sedan dess har svärmödrarna ett alldeles speciellt band. Kungaparet har hälsat på Daniels föräldrar i Ockelbo och under somrarna brukar Ewa och Olle besöka Victoria och Daniel på Öland.

Sollidens slott ligger bara ett stenkast från Victorias och Daniels sommarparadis och därför möts kungaparet och Daniels föräldrar ofta på mysiga middagar och promenader. Daniel och Victoria brukar ju åka till Öland i början av semestern och stanna där en längre period, medan till exempel Sofia och Carl Philip ofta besöker Solliden en vecka eller två innan de reser vidare, både runtom i Sverige och utomlands.

Därför har det också blivit mindre tillfälle för kungaparet att träffa Sofias föräldrar under längre perioder. Några gånger har Sofias föräldrar, Marie och Erik, hälsat på ute på Solliden också men betydligt färre gånger än vad Daniels föräldrar gjort.

Drottning Silvia och Ewa Westling.

Drottning Silvia och Ewa Westling.

Att Silvia har en närmre relation med Ewa än Marie beror helt enkelt på att hon känt Ewa betydligt längre än vad hon känt Marie och för att det inte blivit det där naturliga semesterumgänget som det har blivit med Daniels föräldrar. Men de brukar självklart vid tillställningar av olika slag och har då alltid lika trevligt tillsammans.

Slå på ljud