Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Silvia rök ihop med Carl Philips ex-flickvän Emma Pernald: ”Riktigt ordentligt”

07 sep, 2023, 07:30 

Emma Pernald och drottning Silvia hamnade i konflikt flera gånger.

Annons

Prins Carl Philip är i dag lyckligt gift med sin älskade prinsessan Sofia. Men det fanns en tid då han hade en annan kvinna vid sin sida: PR-proffset Emma Pernald.

Hemliga kvinnorna kring drottning SilviaBrand logo
Hemliga kvinnorna kring drottning Silvia

De träffades under en segelsemester på Västkusten 1999. Under det drygt tio år långa förhållandet bodde de tillsammans i Carl Philips lägenhet på Slottsbacken i Gamla stan.

Då var de ett av Sveriges mest omdiskuterade par. Många trodde att Emma Pernald var den person som Carl Philip skulle gifta sig med och med åren kom hon också hela kungafamiljen väldigt nära.

Emma Pernald och prins Carl Philip
Emma Pernald och prins Carl Philip var ett par i tio år.

Rök ihop med drottning Silvia

Hon var också den enda som vågade utmana drottning Silvia. Emma Pernald var en ambitiös ung tjej med skinn på näsan, vilket ledde till en hel del konflikter mellan henne och Silvia.

Annons

”Vid ett par tillfällen rök de ihop riktigt ordentligt, och det berodde helt och hållet på att Emma Pernald vågade säga ifrån. Det var hon ganska ensam om. Få människor runt drottningen vågar säga rakt ut vad de tycker. De flesta håller bara med, det är enklast och smidigast så”, skriver Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall i sin bok ”Carl Philip – prinsen som aldrig fick bli kung”.

Drottning Silvia
Drottning Silvia blev utmanad av Emma Pernald.

Vänskapen med prinsessan Madeleine

Trots att Emma Pernald inte längre är en del av Carl Philips liv, så har hon bevarat en stark och fin vänskap med prinsessan Madeleine. Bland annat dök hon upp i samband med Madeleines lansering av barnboken ”Stella och hemligheten”.

Annons

– Hon försöker alltid se till träffa Madeleine så fort prinsessan är i Stockholm, säger Svensk Damtidnings reporter Ellen Myrgård i Svensk Dam Förklarar.

Emma Pernald är i dag bosatt i en villa på Lidingö. Där bor hon tillsammans med Tomas Jonson, vd på företaget Insplanet, och deras två barn.

Emma Pernald och prinsessan Madeleine
Emma Pernald omfamnar prinsessan Madeleine i samband med lanseringen av barnboken ”Stella och hemligheten”.

Foto: TT

Annons