Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Silvia skakas av uppgifterna – kändisvännen svårt sjuk: ”Är stark”

05 dec, 2022, 11:00 

Fotbollsstjärnan Pelé uppges vara svårt sjuk.

Annons
Silvias succe – stor galakväll på slottetBrand logo
Silvias succe – stor galakväll på slottet

Pelé tog hela fotbollsvärlden med storm när han tog VM-guld på svensk mark 1958. Då var han blott 17 år gammal och åren som följde bjöd han på stor underhållning med sina gudabenådade fötter.

Sedan dess har han återvänt till Sverige flera gånger. När han besökte landet 2008 fick han även träffa drottning Silvia, som likt Pelé har brasilianskt påbrå.

– Det är en stor ära att få träffa henne. Vi träffades under OS i Peking och hon har en brasilianskt bror. Vi brukar prata om barnens framtid i vår värld när vi träffas, sa han till Sundsvalls tidning.

Pelé om mötet med drottning Silvia

Fyra år senare var Pelé tillbaka i Sverige. Den här gången för att ta ett sista farväl av Råsunda stadion, som VM-finalen 1958 spelades på, och likt föregående besök fick han tillfälle att träffa Silvia.

Annons

Under mötet fick hon ta emot en signerad landslagströja för hennes Childhood Foundation – en gåva som verkligen uppskattades mycket av drottningen.

”Det var en ära att träffa Hennes Majestät Drottning Silvia av Sverige i går kväll i Stockholm”, skrev Pelé på Twitter.

Drottning Silvia och Pelé
Drottning Silvia och Pelé.

Pelé svårt sjuk – berättar själv

Det senaste åren har Pelé kämpat mot sviktande hälsa. Förra året opererade han bort en cancertumör i tjocktarmen och förra veckan kom uppgifter om att han lagts in för palliativ vård efter att ha drabbats av luftvägsinfektion.

Uppgifterna om palliativ vård dementerades sedan av New York Times Tariq Panja, och under söndagen skickade fotbollslegendaren en egen hälsning på Instagram.

”Mina vänner, jag vill hålla alla lugna och positiva. Jag är stark, har mycket hopp och jag följer min behandling som vanligt. Jag vill tacka hela sjukvårds- och omvårdnadsteamet för all vård jag har fått”.

Foto: TT

Annons