Silvia skyddas av kungahuset – ska till Uppsala

Kungen drottning Silvia kungaparet Riksmötet 2020

Vi fick se kungparet och kronprinsessparet tillsammans, men kommer det hända igen?
Se kungens kärleksgest till Silvia!
Slå på ljud

Förra veckan fick vi för första gången på många månader se bilder av kungaparet och kronprinsessparet tillsammans när de gick en konstpromenad på Djurgården. Kungen, Silvia, Victoria och Daniel var på bästa humör när de höstigt klädda kollade in amerikanska Alice Aycooks verk längs konstrundan, som arrangerats i Prinsessan Estelles kulturstiftelses regi.

Det var sista chansen att få se skulpturerna ute i den lummigt gröna miljön ute på Djurgården, för utställningen är nu avslutad och skulpturerna kommer flyttas. Därför var det fint att se att kronprinsessan kunde ta med sig både Daniel och föräldrarna ut på en promenad för att se de spektakulära konstverken, som inspirerats av extrema väderförhållanden.

Kommer inte ses med Victoria och Daniel igen

Besöket väckte även vissa frågor. Har kungaparet tröttnat på isolering nu, och kommer de visa sig mer tillsammans med kronprinsessan Victoria och Daniel framöver?

Daniel Silvia Victoria Kungen

Tillsammans – men på behörigt avstånd!

LÄS MER: Kungens syster ställer in festen – vägrar komma hem

Svaret på det är troligen nej, erfar Svensk Damtidning. Kungaparet ville visa sig tillsammans med som ett statement – men det var en engångsföreteelse i de här tiderna och det viktiga är att visa framåt att de delar upp sig mellan uppdragen. Det sista de vill riskera är att de fyra mest framstående personerna i Sveriges kungahus drar på sig det farliga coronaviruset.

Bland annat står en manifestation för att hedra pandemins offer i Uppsala domkyrka på schemat. Dit kommer bara kungaparet själva, inte Victoria och Daniel.

LÄS MER: Hovet besked om prinsessan Christina – efter drastiska beslutet

Foto: TT