Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Silvia utsatt för prank av kändiskvinna – tusentals blev vittnen

27 nov, 2023, 07:49 

Eva Rydberg berättar om när hon lurade drottning Silvia.

Annons

Drottning Silvia gillar att bjuda på sig själv i offentliga sammanhang. Många som träffat henne beskriver drottningen som en person med glimten i ögat, alltid öppen, trevlig och sympatisk.

Hemliga kvinnorna kring drottning SilviaBrand logo
Hemliga kvinnorna kring drottning Silvia

När hon dyker upp på diverse platser, diverse uppdrag, lyser hon upp rummet – och när folk får syn på henne är det inte helt otänkbart att de vill involvera kungligheten på något vänster.

Detta kan den ständiga underhållaren Eva Rydberg skriva under på. Hon har träffat drottningen vid flera tillfällen och, likt många andra, beskriver hon Silvia som trevligheten själv.

Annons

– Jag tycker de är jättetrevliga. Det är ett tufft yrke de har och de börjar bli till åren också. När de är ute och reser brukar jag säga till Tony (Eva Rydbergs man reds anm.): ”Hur orkar de”. Men de säger säkert samma sak när jag står på scen, säger ”hur orkar Eva Rydberg stå på scen”.

Eva Rydberg
Eva Rydberg.

Eva Rydbergs prank mot Silvia

Eva Rydberg berättar för Svensk Damtidning att hon en gång i tiden spelade clown i ett tv-program. Programmet spelades in på Cirkus i Stockholm inför storpublik där även Silvia närvarade.

Annons

Då passade Eva Rydberg på att ta sig fram till drottningen för att spela henne spratt. I sin hand hade hon en ballong som hon skulle räcka över till Silvia.

– Men då har jag klippt så den flyger upp och det blev väldigt roligt. Det tyckte hon mycket om och skrattade gott, säger Eva Rydberg.

Silvia på helspänn

Några år senare fick Eva Rydberg en medalj av kungen. Då var Silvia på helspänn och lite orolig att underhållaren från Helsingborg skulle spela henne ett nytt sprätt.

– När jag skulle få medaljen sa Silvia till mig: ”Eva, jag trodde du skulle busa med mig”. Hon är verkligen jättegullig.

Drottning Silvia och kungen
Drottning Silvia och kungen.

Foto: TT

Annons