Silvia, Victoria och Estelle på tjejresa – besökte ett zoo

kronprinsessan victoria prinsessan estelle drottning silvia wien

Tre generationer kungliga kvinnor och en ledig helg i Wien.

I helgen mötte tre kungliga kvinnor våren i Wien. Medan kungen representerade familjen i Sydkorea passade drottning Silvia på att ta med sig Victoria och Estelle till Österrike. Och vilka mysiga dagar det blev!

Estelle hälsade på en giraff

Hovet har tidigare beskrivit Estelle som en nyfiken och vetgirig liten prinsessa och det var säkert därför resan var fullproppad med sightseeing. Höjdpunkten var besöket på Tiergarten Schönbrunn, som är världens äldsta djurpark och det var en lycklig Estelle som fick hälsa på en jättelik giraff. Förutom giraffer kan man bland annat hitta zebror, elefanter, leoparder och pingviner. Platsen är med andra ord rena rama drömmen för en 7-åring.

Silvia, Victoria och Estelle flög till Wien på fredagen och varken drottningen eller kronprinsessa hade något kungligt uppdrag planerat under dagen. Förmodligen ville de komma iväg så tidigt som möjligt för att hinna visa lillsessan stadens alla hörn. Zoo-utflykten ägde dock inte rum förrän på söndagen.

På lördagen tog den kungliga trion en tur till Spanska ridskolan, en högklassig ridakademi som ligger i palatset Hofburg i centrala Wien. Estelle fick alltså både uppleva hästarna och den kejserliga historien. Förr var nämligen detta ett kejserligt residens och numera är det officiella sätet för Österrikes president.

Det blev en kort men härlig weekendresa. Redan idag närvarar Victoria nämligen vid en informationskonselj på slottet tillsammans med kungen. Och drottningen kommer vi under dagen få se på ett Childhood-möte.

Läs mer

Här är Victorias kungliga hattskola

Victorias och Daniels bröllop – detaljerna vi minns!

Hovet bekräftar! Så stöttar Silvia efter oväntade skilsmässan

Foto: TT