Silvias bakslag – viktiga traditionen blir inte av

Majblomman 2020: Drottning Silvia tvingas ställa in
Minst 14 majblommor brukar hon köpa – så det räcker till alla barnbarnen. Men i år har drottning Silvia ett nytt sätt att stötta Majblomman.
Annons

Just i dag skulle drottningen traditionsenligt ha köpt årets första majblomma, och det skulle ha blivit startskottet för barnens majblommeförsäljning. Det brukar alltid vara en lika fin ceremoni i Prinsessan Sibyllas eller Prins Bertils våning på Kungliga slottet, med pirriga men förväntansfulla barn och drottningen i sin färgglada dräkt. Och bredvid brukar hovdamen Harriet Bredelius eller drottningens sekreterare Sigrun Berg stå redo att hala upp portmonnän ur drottningens snygga Chanelväska.

Annons
Silvia köper årets första majblomma
Så här såg det ut förra året, när drottningen köpte den första Majblomman.
Annons

Häromåret slog hon faktiskt till på hela 14 majblommor, för att det skulle räcka till alla sju barnbarnen. Kungen fick en till bilen och prinsessan Adrienne fick en att sätta på mössan. Och drottningen lyfte som vanligt fram det fina med Majblomman, att det är barn som hjälper barn.

Men i coronakrisens 2020 kan det ju tyvärr inte bli något vanligt majblommeår. För första gången på 113 år – ja för första gången sedan 1907 – kommer vi inte att få se några majblommebarn ute på gatorna. I stället har deras majblommeförsäjning skjutits upp till i höst. Och under tiden blir det en en digital insamling till förmån för Majblommans viktiga arbete mot barnfattigdom i Sverige.

Så stöttar drottningen Majblomman 2020

Drottningen har redan bidragit med en stor slant, det gjorde hon tidigare i dag.

Annons
Majblomman 2020: Drottning Silvia stöttar genom att vara med i insamlingen.
Drottning Silvia är självklart med i Majblommans insamling.

– Barnfattigdomen i Sverige tar ju inte paus, tvärtom behövs vi mer än någonsin nu. Många hör av sig och vill göra en insats för Majblomman eftersom de förstår detta. Vi går därför ifrån vår grundidé, att det bara är barn som ska samla in pengar. Vi behöver varje krona just nu. Alla bäckar små räknas och vi uppmanar alla att starta en egen insamling – idrottsklubbar, privatpersoner, småföretagare, näringsliv, bokklubbar, syjuntor och träningsteam, säger Majblommans generalsekreterare Tove Lindahl Greve.

Klicka på Majblommans hemsida här så är du också med i insamlingen!

Annons

Foto: TT.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

5 kommentarer till “Silvias bakslag – viktiga traditionen blir inte av”

 1. Angelikaa skriver: 23 april, 2020

  Varför överdriver ni allt. Bakslag, sorg, katastrof. Tror aldrig drottningen skulle uttrycka sig så i olika situationer som har med vår kris att göra. Hon har ju tydligen skänkt en stor summa, har ni fått den uppgiften från hovet eller Mjablomman? Då får ju organisationen mer än de vanliga 12 hon brukar köpa


 2. Minna skriver: 24 april, 2020

  Hur kommer hon klara det?🤣🤣🤣


 3. Surkärring skriver: 24 april, 2020

  Rubrikerna får vi ta med en nypa salt. Jag hoppas verkligen att drottningen inte läser dessa artiklar, eller så gör hon det och skrattar åt såna där väsentligheter som den där snygga Chanelväskan.


 4. Obs skriver: 27 april, 2020

  Om de säljer majblommor i år så köper Silvia såklart som vanligt. Victoria och Carl Philip med familjer hälsar väl på utomhus på Stenhammar. Där är nog fullt hus, men hysch, hysch…..


 5. Bea skriver: 27 april, 2020

  Tanken är god och det är endast den som räknas. Donationer eller köp allt är på plussidan för ändamålet barnfattigdom.
  Skriv inte trams kommentarer när det handlar om så viktiga saker.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar