Silvias beslut för familjen – har pratat med Victoria

Drottning Silvia har bestämt sig i en viktig fråga.Hon har också diskuterat saken med kronprinsessan Victoria.

Drottning Silvia är en kärleksfull och närvarande mamma. Hennes första instinkt när hennes barn far illa är att agera beskyddare.

Samtidigt har hon aldrig velat stänga in sina tre avkommor, avskärma dem från världen. Det är en svår balansgång – men hon och kung Carl Gustaf har fattat ett beslut. Det har Silvia berättat om i en TT-intervju. Det hon säger där ger en viktig förklaring till hur det svenska kungahuset agerar nu.

– Vi tycker om att hålla oss tillgängliga, sa Silva i intervjun i fråga.

– Det finns nog ingen kunglig familj som är så öppen som vår.

Drottning Silvia har fattat ett beslut

Silvia vill skydda sina barn.

Silvia vill skydda sina barn.

Men öppenheten kommer med vissa krav från kungafamiljen. Silvia vill inte att hennes barns namn ska dras i smutsen. Det vill ingen mamma.

– Om en människa såras för mycket så är den naturliga reaktionen att dra sig tillbaka. Det är synd, för jag tycker verkligen att våra barn är väldigt naturliga och öppna inför andra människor och inför journalister, säger drottning Silvia till TT i en intervju inför födelsedagen, sa Silvia i intervjun.

“Det är inte lätt”

Kronprinsessan Victoria och hennes syskon har vid det här laget vant sig vid det konstanta medietrycket. Men de behövde bli skolade av mamma och pappa.

– Vi pratar naturligtvis med våra ungdomar om detta, men det är inte lätt att stötta som förälder eftersom det alltid är för sent, vi kommer alltid steget efter det som skrivits i en tidning, sa Silvia i intervjun.