Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Silvias besvikelse över Madeleines agerande – samtalet bakom stängda dörrar

24 mar, 2024, 15:00 
Prinsessan Madeleine och drottning Silvia
Drottning Silvia är besviken – på grund av dottern Madeleines agerande.
Annons

Drottning Silvia och prinsessan Madeleine har en speciell relation. Ett band som skiljer sig från det som Silvia har med kronprinsessan Victoria och prins Carl Philip.

Det är ingen slump att det är Madeleine som Silvia valt som arvtagare till hennes hjärteprojekt, Childhood Foundation. Drottningen är hedersordförande och prinsessan ledamot av styrelsen.

Johan T Lindwall: Därför vägrar Chris att flytta till SverigeBrand logo
Johan T Lindwall: Därför vägrar Chris att flytta till Sverige

Drottning Silvia besviken på prinsessan Madeleine

Men nu har Madeleine handlat på ett sätt som gjort Silvia både besviken och ledsen.

Annons
Prinsessan Madeleine och drottning Silvia
Ni är så vackra tillsammans!Pontus Höök / TT

Det finns inget Silvia vill mer än att ha familjen, samtliga tre barn och deras avkomma, samlad i Sverige. Och hon hade all anledning att fira när Madeleine meddelade att hon, Chris O'Neill och familjen skulle flytta hem till Sverige sommaren 2023. Så kom nyheten ingen ville höra: flytten hade blivit uppskjuten och skulle ske först 2024.

Någon mer precis angivelse har vi inte fått. Vi vet fortfarande inte när flytten blir av. Kommer prinsessbarnen Leonore, Nicolas och Adrienne att gå i svensk skola – eller stannar familjen i Florida?

Annons

Det är väntans tider för Silvia, som säkerligen vill ha besked så snabbt som möjligt. Detta har de fört samtal om, när Madeleine varit på besök i Sverige.

Därför tvekar prinsessan Madeleine

Varför tvekar då Madeleine? Enligt journalisten och historikern Herman Lindqvist skulle en återkomst till Sverige innebära en tuff utmaning för den så skygga prinsessan.

– Det är frågan hur hon ska hantera det. Det är en kolossal skillnad att bo på Hovstallet, med trånga gator runt omkring och ständig övervakning, och borta i Florida i solen och swimmingpoolen där man kan vara anonym. Här varje gång de ska visa sig kommer folk se det och ta bilder på henne, så hon vet att hon är otroligt bevakad, säger Herman.

Annons