Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Silvias beteende på privata festen – gästerna blev vittne till allt

30 apr, 2024, 04:00 
Nu berättar artisten om drottning Silvias beslut på festen.
Annons
Se filmen! Här börjar Madeleine, Silvia & kungen plötsligt att dansa – i BrasilienBrand logo
Se filmen! Här börjar Madeleine, Silvia & kungen plötsligt att dansa – i Brasilien

Kungaparet har under åren närvarat vid en rad olika tillställningar. Ofta ingår det i livet som kunglig, men de har också så klart varit på en hel del privata fester där de kan leva ut på ett helt annat sätt.

Det är sedan länge känt att både kungen och drottning Silvia gärna dansar loss till musik, bjuder på lite avancerade rörelser och uppmuntrande applåderar när diverse artister är framme för att underhålla kungaparet.

Artisten Andreas Lundstedt har uppträtt för kungen och drottningen flera gånger. Nu avslöjar han detaljer om vad som hände efter en föreställning på Oscarsteatern 2005.

Annons
Kungen och drottning Silvia
Både kungen och drottning Silvia gillar att roa sig och dansa i takt till musiken.Magnus Lejhall/TT

Andreas om mötet med kungen och drottningen

Han minns hur han efter föreställningen blev ombedd att vänta bakom scen. Kungen, drottningen och kronprinsessan Victoria ville träffas för att berömma honom och hälsa på alla som varit delaktiga till den storslagna showen.

Då hade Andreas Lundstedt redan fått bekanta sig med vårt kungapar. När kungavännen Aje Philipsson fyllde 60 år 2003, var han nämligen en av artisterna som uppträdde på det privata kalaset.

Annons

Kungen och Silvia dansade loss

Med gruppen Alcazar, som förutom Andreas då bestod av Magnus Carlsson, Tess Merkel och Annika Kjærgaard, showade de loss som om det inte fanns någon morgondag.

Gästerna fick då bevittna hur kungen och drottningen dansade i takt till musiken, något som Andreas Lundstedt minns än i dag.

– Det var väldigt mycket folk på festen. Alcazar uppträdde som surprise, vilket var superkul. Det var bara von hit och von dit, kungen och Silvia var där och alla dansade och hade så jäkla roligt, berättar han för Svensk Damtidning.

Andreas Lundstedt
Andreas Lundstedt har uppträtt för kungaparet flera gånger.Karin Törnblom/TT

Foto: TT

Annons