Silvias beteende under dagen med väninnorna skapar skriverier: "Var tydligt"

04 dec, 2022, 05:00 
Drottning Silvia

Drottningen hade en härlig träff med väninnorna – och nu har uppgifter nått utländsk press.

Annons
Kungafamiljens glammiga galakväll på slottet – Sofia strålade
Kungafamiljens glammiga galakväll på slottet – Sofia strålade

Vår drottning Silvia har alltjämt fullt upp med jobb, men visst får även hon unna sig lite härlig tid med vänner då och då.

I veckan fick hon ladda energin med väninnorna på Tyska damklubben i Stockholm, och detaljer från träffen snappas nu upp i utländsk press.

Fick träffa vännerna igen

Ja, det är inte alla som kan skryta med att de är god vän med en drottning. Men de drygt 100 damerna i Tyska damklubben kan säga annat. De har regelbundna träffar då de ses och samtalar om landets kultur, musik och konst – och har det väldigt trevligt på köpet.

Det är inte alltid drottning Silvia är där, även om hon säkerligen hade önskat det. Hon är ju född i Tyskland och hyser en enorm värme till landet, dessutom är ju tyska hennes modersmål som hon inte allt för ofta får chansen att prata hemma i Sverige. Hon är dessutom sedan 1976 beskyddare av Damklubben.

Drottning Silvia minglar med Tyska Damklubbens ordförande Petra Wikström och ambassadören Christina Beinhoff.
Många skratt när Silvia träffar väninnorna, här med klubbens ordförande Petra Wikström och ambassadören Christina Beinhoff.

Men nu var det dags! Det traditionsenliga adventsfirandet hemma hos tyska ambassadören på Kungliga Djurgården i Stockholm, och Silvia var på plats.

Annons

Det bjöds på tyskt julfika, musik och massvis av härliga möten och kära återseenden.

Detaljen om Silvia sprids i utlandet

Nu har vetskapen om denna årliga träff spridit sig till utlandet, och det är den brittiska sajten Royal Central som väljer att uppmärksamma Silvias härliga dag.

De har även snappat upp att Silvia känner många av damerna sedan tidigare, och har noterat en detalj om Silvias humör under kvällen:

"Det var tydligt att drottning Silvia var mycket glad över att se många av damerna igen."

Förhoppningsvis dröjer det inte ett helt år innan Silvia kikar förbi igen – för det verkar ha varit oerhört uppskattat av alla inblandade.

– Det var en stor ära att välkomna Hennes Majestät Drottning Silvia, skrev bland annat tyska ambassadören Christina Beinhoff på Twitter efter fikat.

Foto: TT

Annons