Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Silvias brorson Patrick Sommerlath firar Victoria på Öland

14 jul, 2020, 12:00 
Ellen Myrgård Lindén
patrick sommerlath kronprinsessan victoria
Prinsessan Madeleine är fast i Florida och kungaparet får inte delta i Victoriakonserten, på grund av coronaviruset. Men Svensk Damtidning kan berätta att Patrick Sommerlath firar Victoria på Öland.
Annons
Se filmen! Här spelar prins Daniel golf med Armand DuplantisBrand logo
Se filmen! Här spelar prins Daniel golf med Armand Duplantis

Victoria är på plats på Öland och i dag firar hon sin 43-åriga födelsedag. På grund av coronaviruset kommer allmänheten inte att kunna framföra sina gratulationer till kronprinsessan, framför Solliden slott, men Victoriakonserten anordnas som planerat.

Under kvällen kommer Victoria att lyssna på några av landets främsta artister och vid sin sida har hon prins Daniel, prins Carl Philip och prinsessan Sofia. Svensk Damtidning har tidigare avslöjat att även Estelle och Oscar kommer att sitta i publiken, men deras namn står inte med i hovets officiella kalender. Madeleine och Chris är, som bekant, kvar i USA på obestämd framtid.

Kungligheterna som firar Victoria på Öland

Men det är inte bara de närmaste familjemedlemmarna som önskar fira Victoria på födelsedagen. Vi kan även berätta att kusinen Patrick Sommerlath också huserar på Solliden slott de här dagarna.

Han bor till vardags på Drottningholm, i den Nedre sjöflygeln som tidigare tillhörde kronprinsessan Victoria, och nu har han alltså följt med kungafamiljen till deras sommarslott. Patrick har alltid haft ett otroligt nära band till sin faster, drottning Silvia, och han och Victoria har vuxit upp tillsammans.

Det betyder förstås mycket att Patrick har tagit sig ner till Öland nu när Victoriadagen inte blev som kungligheterna hade planerat.

Foto: TT

Annons