Silvias chock – efter den fruktansvärda nyheten!

Drottning Silvia blir inte av med minnesbilden.

Drottning Silvia chockades den här morgonen av ett hemskt besked.Nu sörjer hon att Daisy Coleman är död.

Drottning Silvia brinner för sitt arbete med Childhood. Hon har fått smeknamnet “Barnens drottning” på grund av just detta.

Silvia fick under ett besök i USA träffa Daisy Coleman, en kvinna som blev utsatt för sexuella övergrepp som 14-åring. Silvia och Daisy talades vid under ett Childhood-evenemang, dit Daisy var inbjuden som grundare för organisationen SafeBAE.

Nu skakas Silvia av den ofattbara tragedin. Daisy har dött, endast 23 år gammal.

Drottning Silvia i sorg – Daisy Coleman är död

Daisy Coleman fick motta hela världens sympati i och med dokumentären ”Audrie & Daisy”. I filmen berättade Daisy om hur hon blivit utsatt för övergrepp av en pojke som tillhörde en rik och mäktig familj i hennes hemdelstat Missouri.

Omvärlden vände ryggen till Daisy.

– Hon var min bästa vän och en underbar dotter, skriver Daisys mamma Melinda på Facebook.

– Jag tror att hon ville få det att verka som att jag kunde leva utan henne. Det kan jag inte. Jag önskar att jag hade kunnat bära hennes smärta åt henne! Hon återhämtade sig aldrig efter vad de där pojkarna gjorde mot henne och det är inte rättvist. Min lilla flicka är borta.

Fick träffa drottning Silvia

Och det är uppenbart att mötet med Silvia betydde mycket för Daisy och hela hennes familj. Efter hennes bortgång har Melinda lagt upp en bild på mötet mellan hennes dotter och Silvia.

“Daisy blev inbjuden av Sveriges drottning för att prata vid FN”, skriver Melinda.

Prinsessan Madeleine var också inblandad vid tillfället, och hon har skrivit om Daisy på Instagram.

“Idag förlorade vi en av våra starkast lysande stjärnor. Vi kände oss hedrade som fick lära känna Daisy Coleman och bevittna hennes styrka och handlingskraft som en av SafeBAE:s grundare. Låt oss tillsammans sätta ett stopp för sexualbrott och övergrepp på barn”, skriver Madeleine.