Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Silvias egna ord – berättar om stoltheten över Madeleine

02 okt, 2019, 11:31 
Catarina Lundgren Åström
Silvias hyllning till Madeleine på Childhoods gala
Childhood Foundation firar 20 år. På galan i New York berättar drottningen om sitt livsverk – och stoltheten över dottern Madeleines arbete. – Hennes kritik är underbar, och hennes bok är verkligen bra.
Annons

Tjugo år har gått sedan Drottning Silvia skapade sin stiftelse Childhood Foundation.

Det har blivit många turer till New York där stiftelsen sedan länge är väl förankrad med både årliga galor för att samla in pengar men också för besök till FN där drottningen nu befinner sig. Hon har precis hållit sitt tal och lyssnat på flera talare i ämnen kring dagens tema: Barn och den digitala världen – hot och möjligheter.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
prinsessan madeleine drottning silvia childhood
Silvia och Madeleine bjöd på glamourchock i New York!

Vad känner då drottningen sig mest stolt över att ha åstadkommit med Childhood under de 20 år som hunnit gå sedan hon kallade till presskonferens på Stockholms slott för att meddela att hon hade startat en stiftelse som skulle hjälpa utsatta barn och då främst sexuellt utnyttjade barn.

Annons

Silvias stolthet för Madeleine

– Privat är det väl att prinsessan Madeleine är med oss. Hennes kritik är underbar, och hennes bok är verkligen bra. Sedan känner man ju att vi har kommit så långt som till FN och att få samarbeta med olika organisationer. Vi har en röst. Det är stort men också ett ansvar. Vi har flera aktörer som hjälper till som den här mannen Kenneth Bengtsson, säger Drottning Silvia till Svensk Damtidning.

Drottningen belyser också Madeleines stora betydelse i sitt eget tal.

– Det är fantastiskt att vara här. FN är en bra utgångspunkt. Speciellt intressant var damen från Australien som talade, det är väldigt intressant, säger drottningen.

Drottningen syftar på Julie Inman Gran som är en eSafety commissioner. De har en service för unga australiensare som drabbas av cyber-mobbning. De jobbar också med att identifiera och ta bort illegalt innehåll på nätet och att tackla bildbaserat missbruk.

Drottning silvia childhood
Drottning Silvia med sin hovdam Kristine Von Blixen-Finecke och väninnan Lena Kaplan.

– Verkligen något som fler länder skulle behöva ta över, säger drottningen som själv flera gånger uttryckt oro för sina egna barnbarn om allt som finns på nätet.

Annons

Silvia ska träffa barnbarnen

Childhood arbetar inom flera områden och drottningen var ju den första som tog upp obekväma ämnen inom kretsar där man helst blundade för vad som pågick och började bygga sin organisation Childhood.

– Vi är inte så stora, påpekar hon.

childhoodgala new york
Eva Dahlgren, Elin Renck och Efva Attling var några av de svenskar som minglade på galan.

Drottningen är glad att prinsessan Madeleine tagit Childhood in i en ny tid och introducerat den till den nya eran och gjort organisationen mer modern.

Mor och dotter jobbar väl tillsammans och att de trivs tillsammans visar de verkligen prov på senare på kvällens gala. Efter de ska de även få chans att umgås lite hemma hos Madeleine och drottningen ska få träffa barnbarnen när hon rest hela vägen över Atlanten.

 

 

Annons