Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Silvias glädje med Madeleine – nu återförenas mor och dotter!

16 okt, 2023, 12:00 

Drottning Silvia och prinsessan Madeleine möts i New York!

Annons

Det är ingen hemlighet att drottning Silvia brinner för sin stiftelse Childhood Foundation. Med åren har det också blivit många turer till New York där stiftelsen sedan länge är förankrad.

Silvias och Madeleines frånvaro väcker frågetecken – inför Victorias stora dagBrand logo
Silvias och Madeleines frånvaro väcker frågetecken – inför Victorias stora dag

Varje år uppmärksammas hennes kamp för de mest utsatta barnen med en gala i New York. Under besöken passar hon dessutom på att träffa FN för att prata om aktuella frågor kring stiftelsen.

Även dottern prinsessan Madeleine har varit engagerad i Childhood Foundation sedan 17 års ålder. Det betyder att hon får tillbringa lite kvalitetstid med sin mamma, samtidigt som de uppmärksammar viktiga frågor.

Prinsessan Madeleine och drottning Silvia
Prinsessan Madeleine och drottning Silvia återförenas i New York!

Madeleine om Silvias engagemang

Under tisdagen är det dags för årets gala i New York. Då är självklart Silvia på plats – och så även Madeleine. Det blir ett efterlängtat möte och en chans för båda att umgås med varann.

Annons

– Mamma har ju lagt ner så mycket hjärta och kärlek och har jobbat så otroligt hårt för de här frågorna under så lång tid. Childhood betyder jätte-jättemycket. Jag vet att mamma någon gång har sagt ”Det är mitt fjärde barn.

– Mamma pratade jämt om Childhood, hon berättade alltid för oss när hon kom tillbaka från sina resor, vi fick höra vad hon varit med om om de problemen som finns och om de barnen som hon hade mött, sa Madeleine i SVT:s Året med kungafamiljen 2022.

Ja, Childhoods årliga galafester på Manhattan har blivit legendariska. Räkna också med att både Madeleine och Silvia kommer vara klädda till tårna när det väl är dags.

Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine och drottning Silvia älskar Childhood foundation.

Foto: TT

Annons