Silvias hemliga besök – medarbetarna berättar

Allas vår drottning Silvia. Hon ser alltid till allas bästa och nu berättar tidigare medarbetare att hon till och med tar emot inofficiella besök på slottet titt som tätt.

I samband med drottning Silvias 75-årsdag träffade Svenska Dagbladet drottningen för en intervju. Precis som SvD beskriver, har det genom åren skrivits otaliga artiklar om drottningen och det kan kännas som att vi vet allt om Silvia på grund av detta.

Men sedan är hon också en folklig drottning som många älskar. Både barn och äldre ligger henne varmt om hjärtat och hon har träffat många runtom i landet genom alla sina besök på olika sjukhus, äldreboenden och skolor, samt vid alla middagar och kungliga födelsedagsfiranden.

Drottning Silvia har förmågan att se alla människor.

Drottning Silvia har förmågan att se alla människor. Här vid De Gamlas dag 2019.

Drottningen har speciell en förmåga att se allt och alla. Hon sätter alltid personen hon talar med i fokus och stannar gärna till en gång extra för att prata med någon som vill hälsa. En egenskap som hennes dotter kronprinsessan Victoria ärvt och ofta prisas för.

Ett annat personlighetsdrag som drottning Silvia dessutom delar med kungen är den kvicka humorn. Med snabba repliker och träffsäkra kommentarer överraskar hon många. Flera medarbetare berättar om hennes lite mer hemliga sidor för SvD. De vittnar om att hon är krävande, ytterst noggrann och finner sig inte i att något blir halvdant utfört. Hon kan vara ganska envis, men lika generös och omtänksam.

Drottning Silvia träffar utsatta personer i hemlighet

Mycket sker också i det tysta och tidigare medarbetare berättar för SvD att drottning Silvia ofta tar emot inofficiella besök på slottet.

”Det händer att utsatta personer skriver brev till drottningen och vill träffa henne. Då försöker hon pressa in ett besök i ett redan överfullt schema”, berättar en tidigare medarbetare. ”Hon är aldrig för fin för att ställa upp, och hon är lyhörd för människor som behöver hennes stöd.”