Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Silvias hemlighet ute efter alla år – nu väljer hon själv att berätta

27 maj, 2023, 21:15 

Drottning Silvia avslöjade allt under besöket i Heidelberg.

Annons

Drottning Silvia är tillbaka i sin älskade hemstad Heidelberg, Tyskland. Trots att hon efter giftermålet med kung Carl Gustaf satsat helhjärtat på livet som kunglig i Sverige glömmer hon aldrig sin bakgrund.

Tillbakablick: Här gifter sig kungen och Silvia 1976 – se magiska kärleksfesten!Brand logo
Tillbakablick: Här gifter sig kungen och Silvia 1976 – se magiska kärleksfesten!

Det gör inte staden heller. I fredags tilldelades hon hedersmedborgarskapet för sina insatser och sitt sociala engagemang, något som lämnade henne märkbart rörd.

– Det är ett stort nöje och ära för mig att bli hedrad på detta sätt av staden där jag föddes, Heidelberg, sa hon sitt tal.

Drottning Silvia
Det var en glad drottning Silvia som tilldelades Heidelbergs hedersmedborgarskap.

Silvias kära återseende med släkt och vänner

Silvias besök sträcker sig över två dagar. Hon har både familj och vänner i staden, men inför besöket ville hovet inte bekräfta om Silvia skulle ha tid till att träffa dem.

Annons

– Hon har ju en del släkt i Tyskland men det här är ju den här utdelningen i Heidelberg och den svensk-tyska föreningen så det är två officiella punkter.

– Vad drottningen gör i övrigt under besöket är privat, säger Margareta Thorgren.

Silvias hemliga resor

Men enligt A News blev det ett firande med både familjemedlemmar och vänner, varav flera var på plats för att del av den historiska och minst sagt gripande ceremonin.

Att staden, samt familj och vänner, betyder extra mycket Silvia blev även tydligt under hennes tal, då hon även avslöjade att hon ofta reser dit i hemlighet, rapporterar A News.

Ja, Silvia får passa på att njuta ordentligt av besöket i hemstaden – och se till att träffa familj och vänner så mycket som hon bara kan!

Annons
Drottning Silvia
Enligt A News var flera av drottning Silvias släktingar och vänner på plats under ceremonin.

Foto: TT

Annons