Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofias hemlighet avslöjad – ertappades av Silvia: ”Hade ingen aning”

22 mar, 2024, 19:30 
Prins Carl Philips och prinsessan Sofias kamp för kärleken – fick hålla det hemligt.
Annons
Tillbakablick: Carl Philips rörande ord efter bröllopet med Sofia!Brand logo
Tillbakablick: Carl Philips rörande ord efter bröllopet med Sofia!

I dag är det svårt att föreställa sig prins Carl Philip utan prinsessan Sofia vid sin sida, men när kärleken började spira ryktades det vara flera ur kungafamiljen som hade svårt att acceptera prinsens nya flickvän.

Därför var de till en början väldigt försiktiga. Carl Philip visste att det inte skulle ses med blida ögon om han visade sig i centrala Stockholm med Sofia och råka hamna på bild.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip
I början av sin relation försökte prins Carl Philip och prinsessan Sofia hålla allt hemligt.Karin Törnblom/TT

Carl Philip och Sofia flydde

I stället flydde de till Sunne i Värmland, till Carl Philips röda fritidshus med vita knutar, för att få vara i fred när det vankades helger och högtider.

Annons

”När påsken kom hade Carl Philip gett upp tanken på att prata föräldrarna tillrätta och valde att åka med Sofia Hellqvist till sitt hus i Sunne i Värmland”, skriver Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall i boken ”Carl Philip: Prinsen som inte fick bli kung”.

”Det som tidigare hade varit hans och Emmas fristad hade nu blivit en oas för honom och Sofia. Många helger hade de varit där när de ville vara i fred och deras kärlek inte var accepterad”.

Fångades på bild

Den här gången lyckades dock Carl Philip och Sofia inte undkomma kamerorna. När de lämnade fritidshuset hamnade de på bild och kungaparet fick snabbt reda på sonens helg med Sofia.

Annons

”När de lämnade huset blev de fotograferade och hemma på slottet fick mamma Silvia och pappa kungen läsa om sonens helg med Sofia Hellqvist. Efter det anförtrodde drottningen sin hovstab att 'detta var ingenting hon hade en aning om'”.

Drottning Silvia
Drottning Silvia hade ingen aning om Carl Philips och Sofias resa till Värmland.Jonas Ekströmer/TT

Carl Philips bröllopstal

Lyckligtvis segrade Carl Philips och Sofias kärlek. När de gifte sig 2015 höll prinsen ett bröllopstal där han förklarade att förälskelsen var så stark att de inte kunde göra annat än säga ”ja” till varann.

– Sofia, vi valde aldrig den svåra vägen, den valde oss. Varje gång vi försökte välja bort den förde kärleken oss samman igen. Varje gång vi försökte vara ifrån varandra så blev mitt hjärta tomt. Och till sist, till sist Sofia, valde vi rätt – ett beslut som gör mig till världens lyckligaste man. Sofia, du fyller mitt liv med kärlek och glädje. Idag bevisar vi att kärleken övervinner allt. Sofia, du är bäst. Jag älskar dig, sa Carl Philip.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia
Kärleken vann och prins Carl Philip fick sin älskade prinsessan Sofia 2015.Jerker Ivarsson/Aftonbladet/TT

Foto: TT

Annons