Silvias ilskna ord inför alla: “Chockerande – trodde att de hade mer vett!”

Drottning Silvia har fått nog!
Drottning Silvia har irriterat sig på ett specifikt fenomen i coronatiderna. Nu ryter hon ifrån!
Annons

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia har varit tydliga i sitt ställningstagande: de följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Sedan coronakrisen blev ett faktum har kungligheterna och resten av hovet iakttagit extra försiktighet. Och ni minns säkert vad kungen själv sa i sitt tv-sända tal till folket.

Annons

– I år måste vi ställa in oss på att stanna hemma och det kan kännas tråkigt. Men jag tänker i dag på alla barn i vårt land som riskerar att förlora sina far- och morföräldrar – och för deras skull måste vi agera ansvarsfullt och osjälviskt. Den skyldigheten har vi alla i vårt land, var och en av oss, sa kungen.

Annons

Coronaviruset: Drottning Silvias stora ilska

Drottning Silvia har fått nog!
Drottning Silvia har fått nog!

Men alla är inte lika försiktiga som kungen och Silvia. Nyligen fick vi läsa flera reportage i riksmedierna om studentfirare som vägrar rätta sig efter virusets härjningar. Mössprydda ynglingar som stolt proklamerar att de inte tänker gå miste om sin student – trots att landet har fallit offer för en epidemi.

Annons

Nu har dessa fått sig en rejäl uppsträckning från ingen mindre än drottningen. I en intervju med Aftonbladet riktar den vanligen så lågmälda Silvia en stark uppmaning till alla coronaförnekare.

– Det är chockerande och mycket förvånande att se att många ungdomar, både i Sverige och utomlands, struntar fullständigt i alla råd och att de sätter sig själva och sina anhöriga i stor fara. Och även unga kan få viruset! Det handlar om upplysta ungdomar som jag trodde hade mer vett, säger Silvia.

“Ber av hela mitt hjärta”

Men Silvia arbetar med både piska och morot. Hon vädjar också till våra ungas osjälviska sida.

– Jag vill be våra fina ungdomar av hela mitt hjärta att tänka på sina familjer, sina mor- och farföräldrar, på alla som ligger på intensiven, och på de som vårdar dem, säger hon.

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

18 kommentarer till “Silvias ilskna ord inför alla: “Chockerande – trodde att de hade mer vett!””

 1. Vanessa skriver: 11 maj, 2020

  Låt dem festa. Den här “epidemin” finns inte. Folk har dött i alla tider, och i de allra flesta länderna har det INTE dött fler människor det här året än under andra tider.


 2. Anni skriver: 11 maj, 2020

  Ja många ungdomar är så alldeles bedrövligt egoistiska och intelligensbefriade och bortskämda och lever med tron att de är odödliga.
  Det är bara jag, jag, jag hela tiden!
  Samtidigt vill man ses som vuxen med de rättigheter det medför – men med det följer skyldigheter också!
  Och det är inte hjärnan tillräckligt utvecklad för att fatta😩


 3. Anna skriver: 11 maj, 2020

  Inte direkt en “uppsträckning” riktad till studenterna om det inte står mer i artikeln än så….inte heller skulle jag kalla det att “ryta ifrån.”


 4. Ingela skriver: 11 maj, 2020

  Håller med drottningen.Men var är föräldrarna? De betalar väl för barnens student och är de som kan sätta ner foten.Ser tyvärr medelålders som är lika nonchalanta. Jag arbetar i sjukvården och träffar och behandlar smittade.Måste ta mig till och från arbetet med allmänna kommunikationer och funderar varje dag på om jag skall säga upp mig.Men jag arbetar vidare för alla er som tar detta på allvar och följer folkhälsomyndigheternas råd.


  1. Ulla Lundell skriver: 11 maj, 2020

   Håller med drottningen och Ingela, det finns ju tyvärr ungdomar som inte fattar något, och det kan ju vara så illa att deras föräldrar inte vill fatta hur allvarligt det är med corona och COVID 19. Många tycks ju tro att detta är en kraftigare influensa.

   Ulla


 5. annaxx skriver: 11 maj, 2020

  Men själv åker kungaparet runt i Sverige med kungens syster. P.Birgitta uttalade sig i Expressen att hon fått se så mycket av Sverige,inte endast när de fångades på bild. Här talar kungligheterna åter med kluven tunga.


  1. charlotte skriver: 11 maj, 2020

   annaxx,
   Personer i samma hushåll har rätt att åka ut på bilturer. Tror inte de gått in på serveringar eller caféer.


 6. HMA skriver: 11 maj, 2020

  Anna, för att vara drottning och i överklass-termer så är det ett mycket tydligt och ganska skarpt uttalande.
  – Med all rätt! Sverige har tappat mer och mer av ansvarskänsla och respekt för och om varann i takt med sekulariseringen och ego-centreringen som brett ut sig…

  För dom som jobbar inom vården måste det kännas extra nonchalent att se detta beteende.
  Corona är inte en vanlig influensa och den har tyvärr betydligt högre dödsoffer också. Så ta det på allvar.


  1. Fluff skriver: 11 maj, 2020

   Det där med sekularisering får du allt förklara.


  2. charlotte skriver: 11 maj, 2020

   HMA,
   Mycket bra skrivet! Sekularisering och ego-centrering är mycket tydligt i Sverige idag. Det är oroväckande minst sagt.


 7. josefin skriver: 11 maj, 2020

  Och vad säger dà drottningen om att svägerskan som är 80+ nu lämnat Sverige o dragit till sonen i Tyskland, alltmedan hon beklagar sig över att hon inte vet hur hon tar sig tillbaka till Mallis? Har vi hört nàgot om det…nej?


 8. Desirée skriver: 11 maj, 2020

  Självklart kan de fira sin student om det görs med förnuft! Man tar bar studenten en gång i livet! Hålla avstånd, vara noga med hygien och förstår inte delta om de har symtom. Studenterna kan springa ut i små grupper och de som tar emot stå med lämpligt avstånd. Självklart ska de som tillhör riskgrupperna inte vara där. Och inte träffar ungdomarna dem heller under den här tiden. Vi kan inte sluta leva! Studenterna träffar ju varandra och de träffar sina familjer varje dag ändå.


 9. Obs skriver: 11 maj, 2020

  Jag tycker drottningen bör ligga lågt med tanke på hur de själva har följt restriktionerna. Att bjuda in en person från Spanien var väl inte särskilt genomtänkt och några tester har väl inte förekommit om inte Birgitta var sjuk. Att Stockholmarna flyr har alla förstått, men detta borde varit förbjudet om man verkligen ville stoppa spridningen. Jag ser och hör hur Stockholmarna flyr hem till sina sköra föräldrar, mor- farföräldrar och säg den som nekar naiva barn och barnbarn från att komma hem. Tegnell hoppas väl på en spridning, men det kan få förödande konsekvenser och det är en samhällsfråga. Det här är något att vara ilsken över och JAG är rasande över statsministern sätt att sköta landet under coronakrisen och oppositionen sitter också på åskådarplats.


  1. josefin skriver: 11 maj, 2020

   Obs – Du har rätt, tegnell har fàtt spridning som han önskade o dödligheten i Sv (per miljon invànare) “stàr sig bra”i jämförelse med de “hogdrabbade” länderna. Självfallet kommer nu en vàg 2 att vara lindrig i Sv ity man redan hade ihjäl de mer sköra individerna under vàg 1. De som dog i mars kan ju inte gärna dö en gàng till i september.


 10. Magnus skriver: 12 maj, 2020

  Drottningen tycker att ungdomarna “sätter sig själva och sina anhöriga i stor fara.” Jag håller med henne men ett mycket större problem som jag ser det är grundskolan där föräldrar som håller sina barn hemma blir hotade med socialen, vite etc. Spelar ingen roll om någon i familjen ingår i riskgrupp. En ungdom kan i alla fall välja om hen vill delta i firandet eller inte. Jag tycker dock det är fökastligt att göra detta under rådande omständigheter, liksom att skicka sitt barn till grundskolan. Det senare tvingar dock myndigheterna dig till.


  1. josefin skriver: 12 maj, 2020

   Magnus, i de länder som gjorde insatser f att begränsa spridning har nu börjat öppna skolor igen eftersom man tycker sig ha fàtt kontroll. Sv har ju aldrig stängt sà dà mà ju skollagen gälla.


 11. Ingrid skriver: 16 maj, 2020

  Man ska inte kasta sten om man sitter i glashus.


 12. Ingrid skriver: 20 maj, 2020

  Silvia klarade ju inte av att uppfostra sina egna barn till att representera ett kungahus
  Utan mer som en Mc Donalds.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar