Silvias ilskna ord inför alla: "Chockerande – trodde att de hade mer vett!"

Drottning Silvia har fått nog!

Drottning Silvia har irriterat sig på ett specifikt fenomen i coronatiderna.Nu ryter hon ifrån!

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia har varit tydliga i sitt ställningstagande: de följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Sedan coronakrisen blev ett faktum har kungligheterna och resten av hovet iakttagit extra försiktighet. Och ni minns säkert vad kungen själv sa i sitt tv-sända tal till folket.

– I år måste vi ställa in oss på att stanna hemma och det kan kännas tråkigt. Men jag tänker i dag på alla barn i vårt land som riskerar att förlora sina far- och morföräldrar – och för deras skull måste vi agera ansvarsfullt och osjälviskt. Den skyldigheten har vi alla i vårt land, var och en av oss, sa kungen.

Coronaviruset: Drottning Silvias stora ilska

Drottning Silvia har fått nog!

Drottning Silvia har fått nog!

Men alla är inte lika försiktiga som kungen och Silvia. Nyligen fick vi läsa flera reportage i riksmedierna om studentfirare som vägrar rätta sig efter virusets härjningar. Mössprydda ynglingar som stolt proklamerar att de inte tänker gå miste om sin student – trots att landet har fallit offer för en epidemi.

Nu har dessa fått sig en rejäl uppsträckning från ingen mindre än drottningen. I en intervju med Aftonbladet riktar den vanligen så lågmälda Silvia en stark uppmaning till alla coronaförnekare.

– Det är chockerande och mycket förvånande att se att många ungdomar, både i Sverige och utomlands, struntar fullständigt i alla råd och att de sätter sig själva och sina anhöriga i stor fara. Och även unga kan få viruset! Det handlar om upplysta ungdomar som jag trodde hade mer vett, säger Silvia.

“Ber av hela mitt hjärta”

Men Silvia arbetar med både piska och morot. Hon vädjar också till våra ungas osjälviska sida.

– Jag vill be våra fina ungdomar av hela mitt hjärta att tänka på sina familjer, sina mor- och farföräldrar, på alla som ligger på intensiven, och på de som vårdar dem, säger hon.