Silvias lycka efter Madeleines beslut – nu förändras allt för prinsessan!

21 apr, 2023, 04:04 

Drottning Silvia har fått ta emot fantastiska nyheter från dottern prinsessan Madeleine.

Annons
Här ska Madeleine & Chris bo med barnen – bilderna på lyxvåningen
Här ska Madeleine & Chris bo med barnen – bilderna på lyxvåningen

Det var i början av mars som kungahuset kunde avslöja de fantastiska nyheterna:

Prinsessan Madeleine och familjen flyttar hem till Sverige igen i augusti!

Det glädjande beskedet skapade jubel hos svenska folket som givetvis saknat kungligheterna – och nu är förberedelserna inför den stora flytten i full gång.

Så blir prinsessan Madeleines nya liv i Sverige

Det är drygt tio år sedan Madeleine och Chris var bosatta på svensk mark under en längre tid.

Annons

Men nu har de alltså bestämt att de vill att barnen Leonore, 9, Nicolas, 7, och Adrienne, 5, ska få en svensk uppväxt – och börjar därmed i skolan i Stockholm till hösten.

Prinsessan Madeleine, Chris O`Neill och barnen Leonore, Nicolas och Adrienne på väg att ta emot granar inför julfirandet från Skogshögskolans studentkår på Stockholms slott.
Madeleines och Chris tre barn börjar i svensk skola till hösten.

Den stora flytten och miljöombytet kommer inte bara vara en stor omställning för barnen – utan givetvis även för Madeleine och Chris.

Journalisten och historikern Herman Lindqvist berättade tidigare i en intervju med Svensk Damtidning om utmaningarna som prinsessan står inför.

– Det är frågan hur hon ska hantera det. Det är en kolossal skillnad att bo på Hovstallet, med trånga gator runt omkring och ständig övervakning, och borta i Florida i solen och swimmingpoolen där man kan vara anonym. Här varje gång de ska visa sig kommer folk se det och ta bilder på henne, så hon vet att hon är otroligt bevakad, säger han och fortsätter:

Annons

– Ännu värre är det för Chris, för han trivs ju inte i det här hovlivet och hovvärlden. Han trivs inte alls med det. Att då tvingas in i det här lilla trånga Stockholm, med väder och vind, tror jag kommer sätta en enorm press på honom. Det ska bli intressant att se hur det går för honom.

Prinessan Sofia och prinsessan Madeleine vid firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag på Borgholms slottsruin på Öland 2022
Madeleines liv blir väldigt annorlunda i Stockholm.

Drottning Silvias lycka efter Madeleines beslut – nu förändras allt för prinsessan!

Men det finns givetvis även en massa fördelar med att familjen nu kommer bosätta sig i Madeleines hemstad.

Det största är förstås att de nu kommer vara nära resten av kungafamiljen. Och som alla vet har familjemedlemmarna en extremt fin relation och älskar att umgås när de får tid.

Annons
Drottning Silvia och prinsessan Madeleine anländer till Childhoodgala på Cipriani i New York.
Silvia och Madeleine har arbetat ihop med Childhood i många år.

Något annat som kan tänkas förändras är Madeleines arbete med drottning Silvias organisation Childhood. Sedan en tid tillbaka är prinsessan vice hedersordförande för organisationen och brinner starkt för barns rätt till trygghet och frihet.

Nu kommer Silvia och Madeleine i betydligt större utsträckning ha möjlighet att arbeta tillsammans – och det första exemplet på detta får vi se vid den stora Childhood-kvällen på Gröna Lund i Stockholm den 10 maj.

Annons