Silvias nya mystiska plåster – hovet avslöjar sanningen

Silvias nya plåster.
NU GRATIS

Under november såg vi drottningen med plåster under ögat. Nu är det tillbaka. Se bilderna som får många att känna oro.

Drottning Silvia och kung Carl Gustaf har befunnit sig i Miami under julledigheten. Där har de bland annat gått på en Hästpolo-tävling tillsammans med några vänner samt sonen och svärdottern Carl Philip och Sofia. Semestern verkar ha varit fantastisk. Men vi har noterat en återkommande detalj, plåstret strax under drottningens ena öga.

Det var i mitten av november, under en resa till Brasilien, som vi såg drottningens plåster för första gången. Många började genast oroa sig för hennes hälsa. Hovets informationsavdelning bekräftade snart därefter att plåstret inte var en följd av något allvarligt ingrepp, utan att drottningen åtgärdat en hudförändring på plats i Stockholm innan avresan till Brasilien.

Bara några dagar senare såg vi drottningen igen, under det inkommande statsbesöket från Italien. Plåstret var då borta och vi tog alla för givet att drottningen var återställd. Men under Floridasemestern var plåstret alltså tillbaka och hovet förklarar varför.

– Drottningen hade ett plåster för att hon ville skydda sig mot solen på grund av ingreppet hon gjorde i november, säger informationschefen Margareta Thorgren.

Drottning Silvia tillsammans med prinsessan Sofia och prins Carl Philip under semestern i Florida.

Drottning Silvia tillsammans med prinsessan Sofia och prins Carl Philip under semestern i Florida.

Kungaparet och prinsparet verkar ha en härlig semester tillsammans och på de nya bilderna verkar Silvia helt obrydd, av både plåstret och ingreppet.

Drottningen och kungen är nu tillbaka på svensk mark och utför under dagen sitt första uppdrag 2019. Kungaparet ska träffa Sofi Lerström, teaterchef för Drottningholms Slottsteater. Mötet äger rum på Drottningholms slott, ett rejält stenkast från Drottningholms slottsteater.

Foto: TT

Läs mer

Vi avslöjar! Det här gör Sofia och Carl Philip på semestern

Emma, 10, om oväntade mötet med prinsessan Sofia

Sanningen om Silvias plåster – hovet berättar!