Silvias oförglömliga möte med Robert, 89: "Vad du är vacker!"

Drottning Silvia besökte ett äldreboende i Nynäshamn. Där var hon med om ett underbart möte med Robert, 89.

Lotsens vård- och omsorgsboende i Nynäshamn fick fint besök tidigare under månaden. Boendet belönades nämligen med det mycket hedrande Silviahemscertifikatet.

Det innebär att 30 medarbetare genomgått Silviahemmets utbildning i god demensvård, och drottning Silvia dök själv upp för att dela ut certifikatet.

– Vad jag förstått är drottningen sällan med på utdelningarna. Men det här var ju speciellt, eftersom vi var nummer 100 som fick certifikatet, säger Lotsens enhetschef Helen Roth.

Drottning Silvia besökte Nynäshamn

Silvia bjöds på en insyn i Lotsens verksamhet och fick också träffa de boende på hemmet. Helen blev imponerad av drottningens engagemang.

– Det märks att hon är väldigt intresserad. Hon ställde frågor om hur vi jobbade, och man märker att hon brinner för de här frågorna, säger Helen.

Silvia gjorde såklart stor succé bland brukarna. Robert Sving, 89, fick ett personligt möte, vilket fångades på en fantastiskt hjärtevärmande bild.

Robert och Silvia fann verkligen varandra!

Robert och Silvia fann verkligen varandra!

“Vad du är vacker!”

Helen minns mötet – och bilden.

– Den är så härlig. Det han säger där är: “Vad du är vacker!”. Den är så underbar, den där bilden. Håret reser sig på armarna när man tittar på den, säger hon.

För Robert har mötet lämnat ett bestående intryck. Han glömmer inte sin fina stund med drottningen.

– Han är väldigt fin. Vi har tittat på bilden tillsammans efteråt. Personerna som bor hos oss har ju en demenssjukdom, men han kommer ihåg den här stunden varje gång han ser bilden. Det är jättefint, säger Helen.

Foto: TT