Silvias oväntade avslöjande om Estelle!

Estelle och Oscar avgudar sin mormor.
Många undrar hur det går för prinsessan Estelle just nu. Drottning Silvia vet mer.
Annons

Drottning Silvia brukar beskriva barnbarn som “livets efterrätt”. Men just tvingas hon hålla prinsessan Estelle, 8, prins Oscar, 4, prins Alexander, 4, och prins Gabriel, 2, på avstånd.

I corona-tider måste vi alla göra uppoffringar i vårt sociala liv. Speciellt äldre människor som tillhör riskgruppen – personer som Silvia och kung Carl Gustaf.

Annons

– Ja, så är det. På grund av risken för coronasmitta träffar kungaparet träffar inte sina barnbarn just nu, har Margareta Thorgren på hovets informationsavdelning bekräftat tidigare.

Coronaviruset: Så pratar drottning Silvia med sina barnbarn

Estelle och Oscar avgudar sin mormor.
Estelle och Oscar avgudar sin mormor.
Annons

Men i en ny intervju med Aftonbladet berättar Silvia att hon har hittat alternativa lösningar för att ta sig runt detta. Med teknologins hjälp lyckas hon bibehålla kontakten med sina nära och kära.

– Jag har aldrig haft så mycket tid som nu att skriva till barnen eller släkt, och skicka små filmer som alla ju gör nu. Vissa tokiga, men roliga, säger Silvia i intervjun.

Silvia avslöjar – så mår Estelle

Silvia har en speciell relation till Estelle. Det märker man varje gång den nuvarande och blivande drottningen syns ihop i olika sammanhang.

Annons

Silvia har också noterat en skillnad mellan Estelle och de övriga barnbarnen. Att Estelle är äldre, och vår framtida regent, avspeglas i hur hon hanterar de oroliga tiderna vi lever i för tillfället.

– Estelle går i skolan som vanligt och har kvar sitt vardagsliv. Hon är nu åtta år och ser det som händer med lite mer allvar än de andra barnbarnen. De andra nöjer sig med att ropa ”mormor!”, säger Silvia.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

8 kommentarer till “Silvias oväntade avslöjande om Estelle!”

 1. Kristina skriver: 7 maj, 2020

  Vad är det för fel i att ropa “mormor” som vanliga barn gör? Vad ropar då blivande drottningen? Inte ett ord om det. Vad är skillnad mellan Estelle och andra barnbarnen? Vore intressant att veta.


  1. charlotte skriver: 14 maj, 2020

   Kristina,
   Estelle är äldre än de andra barnen och kan tala med mormor och morfar, vilket hon kunnat länge. De små barnen säger bara “mormor” än så länge.


 2. ananas skriver: 7 maj, 2020

  Ropar Alexander och Gabriel också mormor?


 3. Elna skriver: 7 maj, 2020

  Alla saknar sina barnbarn.


 4. josefin skriver: 8 maj, 2020

  KP med hela familjen kunde ju träffa P Christina nyligen, vid prinsessan Margarethas (Daisy) grav. Christina är ju äldre än bàde kungen o drottningen och har en bakomliggande sjukdom. Lite konstigt är det allt att de kan träffas om inte kung+drottning kan. Jag undrar jag vad som egentligen pàgàr pa Stenhammar. Det kanske kan bli tema för nästa upplaga av adventskalendern – mysteriet pa Stenhammar, Stenhammars hemlighet e dyl.


  1. Anna skriver: 8 maj, 2020

   Kan bara instämma som vanligt, Josefin! Jag blev också förvånad när jag såg att Victoria och Christina “delade sorgen vid Margaretas grav” med tanke på Christinas ålder och sjukdomshistoria. Det verkar onekligen motsägelsefullt.
   För övrigt har vi läst i ett dussin artiklar vid det här laget att kungaparet kommunicerar med ätteläggen via sociala medier så jag tror att budskapet gått fram och inte behöver hamras in.


 5. Catrin skriver: 9 maj, 2020

  Någon borde uppmana drottningen att byta till mindre färgstarkt läppstift.


  1. charlotte skriver: 12 maj, 2020

   Catrin,
   Du har ju gjort det nu. Drottningen läser allt som skrivs här. Vi får se om hon har ett annat läppstift nästa gång det tas bilder.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar