Silvias oväntade avslöjande om Estelle!

Estelle och Oscar avgudar sin mormor.

Många undrar hur det går för prinsessan Estelle just nu.Drottning Silvia vet mer.

Drottning Silvia brukar beskriva barnbarn som “livets efterrätt”. Men just tvingas hon hålla prinsessan Estelle, 8, prins Oscar, 4, prins Alexander, 4, och prins Gabriel, 2, på avstånd.

I corona-tider måste vi alla göra uppoffringar i vårt sociala liv. Speciellt äldre människor som tillhör riskgruppen – personer som Silvia och kung Carl Gustaf.

– Ja, så är det. På grund av risken för coronasmitta träffar kungaparet träffar inte sina barnbarn just nu, har Margareta Thorgren på hovets informationsavdelning bekräftat tidigare.

Coronaviruset: Så pratar drottning Silvia med sina barnbarn

Estelle och Oscar avgudar sin mormor.

Estelle och Oscar avgudar sin mormor.

Men i en ny intervju med Aftonbladet berättar Silvia att hon har hittat alternativa lösningar för att ta sig runt detta. Med teknologins hjälp lyckas hon bibehålla kontakten med sina nära och kära.

– Jag har aldrig haft så mycket tid som nu att skriva till barnen eller släkt, och skicka små filmer som alla ju gör nu. Vissa tokiga, men roliga, säger Silvia i intervjun.

Silvia avslöjar – så mår Estelle

Silvia har en speciell relation till Estelle. Det märker man varje gång den nuvarande och blivande drottningen syns ihop i olika sammanhang.

Silvia har också noterat en skillnad mellan Estelle och de övriga barnbarnen. Att Estelle är äldre, och vår framtida regent, avspeglas i hur hon hanterar de oroliga tiderna vi lever i för tillfället.

– Estelle går i skolan som vanligt och har kvar sitt vardagsliv. Hon är nu åtta år och ser det som händer med lite mer allvar än de andra barnbarnen. De andra nöjer sig med att ropa ”mormor!”, säger Silvia.