Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Silvias oväntade beteende inför folk – allt fångas på bild

19 maj, 2023, 12:00 

Ett ovanligt beslut av drottningen.

Annons

Sommaren närmar sig med stormsteg, och då befinner sig kungaparet givetvis på sitt älskade Solliden. Bland annat för att inviga årets konstutställning vid slottet, för tredje året i rad!

Och mitt i allt, hade drottning Silvia fattat ett aningen oväntat beslut. Det syns tydligt på bilderna från dagen.

Hovet: Så mår Leonore nu • Victorias otroliga glädjebesked • Kungens comeback efter sjukdomen – 3 kungliga snackisar från vecka 20!Brand logo
Hovet: Så mår Leonore nu • Victorias otroliga glädjebesked • Kungens comeback efter sjukdomen – 3 kungliga snackisar från vecka 20!

Kungaparets stora lycka på Solliden

Det är ingen hemlighet att Silvia uppskattar konst och vackra ting. Hon såg ut att vara på oerhört bra humör när hon med kungen vid sin sida, och hunden Brandie, fick sig en första titt på glaskonsten i slottsparken.

– Jag tycker det uppstår ren magi när glaset möter parkens grönska, det skimrar i ljuset och vi ser både glaset och växtligheten på ett nytt sätt. Det blir sagolikt och nästan lite mystiskt! sa en lika sprudlande kungen.

Kungen och Silvia på konstutställning
De hade tur med vädret!

Den visas fram tills 1 oktober, och det är givetvis inte det enda som händer på Solliden nu. Det blir Idéträdgårdsutställning för nioende året i rad, och givetvis väntar det omåttligt populära Solliden sessions i sommar. Några av artisterna som kommer underhålla folket (och kungafamiljen) är Arvingarna, Sanne Salomonsen och så på kungens begäran: Niklas Strömstedt!

Annons

Drottning Silvias dyra lyxkappa – se prislappen

Solliden står i full blom, men det verkar fortsatt vara lite kyligt. Silvia bar nämligen en beige varm ulljacka – med en minst sagt hisnande prislapp. Vid första anblick ser den givetvis exklusiv ut, den bärs ju av en drottning.

Men just hur lyxig den är anar nog inte många. Enligt sajten UFO No more går den loss för drygt 36 tusen svenska kronor. Den är dessutom gjord av kamelull, vilket självklart drar upp priset.

Det är aningen oväntat beteende att Silvia väljer att plocka fram den just nu, en till synes vanligt dag på deras älskade Solliden. Hon har nämligen bara burit den två gånger förut, enligt sajten. En gång 2020, och en gång 2021 när det tyska presidentparet besökte Sverige för ett statsbesök.

Men visst är den snygg – och förtjänar att få bäras oftare!

Drottning Silvia i en beige kappa
En prislapp många bara kan drömma om!

Foto: TT

Annons