Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Silvias överraskning: Julmyset med ALLA barnbarnen – även från Florida!

18 dec, 2023, 15:21 

Drottning Silvia är äntligen återförenad med alla barnbarn – och de har ett viktigt uppdrag tillsammans.

Annons

Att beskriva det kungliga året som ett superår är nästan en underdrift. På 365 dagar har kan klämt in en Sverigeturné till samtliga 21 län, firat kungens 50 år på tronen och prins Daniels 50-årsdag.

Se gulliga filmen! Här tar prins Oscar emot julgranar på slottetBrand logo
Se gulliga filmen! Här tar prins Oscar emot julgranar på slottet

Ändå är året inte slut och det finns en viktig huvudperson kvar att fira. Drottning Silvia fyller den 23 december 80 år och då kommer hela kungafamiljen vara samlad för att fira sin älskade medlem.

Prinsessan Madeleine med familj har rest hela vägen från Florida för att närvara på festligheterna och kommer även vara kvar för att fira en svensk jul, något som Silvia verkligen uppskattar.

Annons

Silvias glädje – tar emot granarna med barnbarnen

Det är ingen hemlighet att Silvia brinner för sina barnbarn. De är allt för henne och när alla kan samlas på ett och samma ställe blir det så klart extra speciellt.

Eftersom 80-årsdagen infaller dagen innan jul, är det också självklart att det i år blir Silvia som får äran att ta emot de traditionsenliga granarna på Stockholms slott inför julfirandet.

Den här gången får hon bärhjälp av det som hon kallat för ”livets efterätt”. Samtliga barnbarn är nämligen på plats för att hjälpa mormor och farmor att föreviga det högtidliga ögonblicket.

Hovet: ”Var planerat”

Hovets informationschef Margareta Thorgren bekräftar för Svensk Damtidning att Silvia är mycket lycklig över att få umgås med alla barnbarnen och uppleva den fina traditionen tillsammans.

– Det är en fin och lång traiditon med julgranarna. Samtidigt så har det genom åren varit olika familjemedlemmar som tagit emot dem. I år, i och med drottningens födelsedag, så var det planerat att drottningen tillsammans med samtliga barnbarn skulle vara där, säger hon.

Annons

Se underbara bilderna nedan!

Drottning Silvia med barnbarnen
Drottning Silvia fick sällskap av alla sina barnbarn: från vänster: prinsessan Leonore, prins Julian, prins Alexander, prinsessan Adrienne, prinsessan Estelle, prins Oscar, prins Nicolas och prins Gabriel när man tog emot slottets julgranar från Skogshögskolans studentkår i Umeå på Stockholm slott.
Prinsessan Leonore och prins Gabriel
Prins Gabriel håller kusin prinsessan Leonore i handen och gör tummen upp!
Annons

Foto: TT/Instagram

Annons