Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Silvias privata beslut – som knappt någon visste om: ”Så förvånad!”

25 apr, 2024, 19:00 
Drottning Silvias privata beslut – nu kommer sanningen fram.
Annons

Drottning Silvia tar sitt jobb på stort allvar. Nära medarbetare har berättat hur hårt hon jobbar, att hon är så pass djupt engagerad i sina frågor att hon kan sitta uppe och skicka sms klockan fyra på natten.

Hemliga kvinnorna kring drottning SilviaBrand logo
Hemliga kvinnorna kring drottning Silvia

Silvia gillar att arbeta och tycker livet är alldeles för intressant för att sova bort det. Hon har tidigare berättat att hon aldrig sovit åtta timmar, det är alldeles för länge, utan gärna håller sig till fem.

Drottning Silvias glädje

Att Silvia sköter sina kungliga plikter med ett leende på läpparna är inget nytt. Hon är en person som har en optimistisk syn på livet och gillar att vara med när det händer saker, både privat och i yrkeslivet.

Annons

Ibland händer det att drottningen befinner sig på någon konsert och då är det helt sällan som både hon och kungen visar sina danskunskaper, samtidigt som de klappar uppmuntrande åt artisternas begåvning.

Drottning Silvia och kungen
Drottning Silvia och kungen gillar att dansa.FREDRIK SANDBERG / TT

Som när hon hörde ABBA:s ”Dancing queen” för första gången. Låten satte sig direkt och sedan dess har den varit en personlig favorit, trots att det gått 47 år sedan låtsläppet.

– Ja, det är inte klokt alltså, var man än är i världen så dyker den där låten upp. Den har verkligen fastnat! säger hon i TV4:s dokumentärserie Tronen.

Annons

Silvias privata beslut

Mycket av underhållningen kommer med jobbet. Men det händer att Silvia och kungen även ser till att roa sig när de är lediga. För vem gillar inte att få sig ett gott skratt mellan varven?

Expressens krönikör Cecilia Hagen var nyligen och såg humorgruppen ”Anakronisterna”, med komikerna Per Andersson, Claes Eriksson och Andreas T Olsson, på Intima teater i Stockholm.

Och hon är långt ifrån ensam om att ha sett ”Anakronisterna”. Det visar sig även att Silvia varit där i privat regi, redo att bli underhållen och få sig ett gott skratt.

Annons

”Till och med drottning Silvia har varit och tittat på dem, på ”Anakronisterna”. Det såg jag på Facebook. Jag vet inte varför det gör mig så förvånad. Undrar om hon också tog med sig ett glas vin in i salongen”, skriver Cecilia Hagen.

Kungen och drottning Silvia
Kungen och drottning Silvia klappar roat.Magnus Lejhall/TT

Foto: TT

Annons