Silvias sista möte med Walther Sommerlath på dödsbädden

silvia walther sommerlath

Pontus Lundahl/TT
Drottningens bror Walther Sommerlath har avlidit, men Silvia hann med att träffa honom på sjukhuset precis innan slutet.
Walther Sommerlath har avlidit – drottningens egna ord om brodern
Slå på ljud

Silvias bror Walther Sommerlath har gått ur tiden, och sin sista tid i livet valde han att bosätta sig i Sverige för att vara nära sin son Patrick och sin syster, drottning Silvia. Den allra sista tiden spenderade han mycket på sjukhus, men Silvia såg till att ta sig dit och besöka sin älskade bror.

– Han låg på sjukhus till och från under en period. Det är alltid svårt med corona. Men det har varit möjligt för drottningen att hälsa på, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

drottning silvia

Det är en stor sorg för drottning Silvia som förlorat sin älskade bror Walther Sommerlath.

Drottning Silvia och Walther Sommerlath stod varandra nära

Det måste vara en stor tröst för Silvia att hon fick spendera tid tillsammans med sin bror under hans sista tid i livet, något som inte längre är en självklarhet då vi lever mitt i en pandemi där besök på sjukhus har begränsats för att hindra smittspridningen. Men drottningen, som själv har isolerat sig så väl, ville finnas där för Walther.

Det var fredagen den 23 oktober som Walther Sommerlath den yngre avled på Karolinska sjukhuset i Huddinge i Stockholm, men beskedet kom inte förrän sex dagar senare då hovet skickade ut ett pressmeddelande.

Walter Sommerlaths liv – i bilder!
Slå på ljud