Silvias stora sorg – efter oförlåtliga händelsen med Madeleine: ”Otroligt tragiskt”

02 feb, 2023, 20:00 

Drottning Silvia har alltid varit prinsessan Madeleines viktigaste stöttepelare.

Annons

Drottning Silvia har alltid varit en otroligt närvarande och kärleksfull mamma till kronprinsessan Victoria, prins Carl Philip och prinsessan Madeleine.

Hon är den som har funnits där för kungabarnen genom alla toppar och dalar genom livet.

Därför var drottningen extremt upprörd när Madeleine gick igenom den största krisen i sitt liv för snart 13 år sedan.

Otrohetsskandalen del 2: Kärlekskraschen
Otrohetsskandalen del 2: Kärlekskraschen

Johan T Lindwall om Jonas Bergströms otrohet: ”Väldigt förvånad”

Recept.se Nyhetsbrev

I ”Svensk Dam förklarar” går vi igenom vad som egentligen hände när Madeleine och Jonas Bergström gick från ett nyförlovat par till att bryta upp helt.

– Jonas är en fantastiskt ambitiös, social och klok person och när det här kom fram, den så kallade otroheten mot prinsessan Madeleine, så blev jag faktiskt väldigt förvånad, säger Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall i ”Svensk Dam förklarar” och fortsätter:

Annons

– Jag blev förvånad över att han, som ändå är en sansad person, hade nedlåtit sig till detta.

prinsessan Madeleine boardar ett plan på arlanda och lämnar sverige för new york. hon bär inte längre sin förlovningsring. när planet har lyft lägger hovet ut ett pressmeddelande på hemsidan: prinsessan madeleine och Jonas Bergström har bestämt sig för att gå skilda vägar. förlovningen är bruten.
När Madeleines flyg till USA hade lyft så meddelade hovet att förlovningen var bruten.

Silvias stora sorg – efter händelsen med Madeleine: ”Otroligt tragiskt”

I samband med att hovet bekräftade att Madeleine och Jonas valt att bryta förlovningen satte sig prinsessan på ett flyg till New York.

Johan T Lindwall berättar att den svåra situationen tog otroligt hårt på hela kungafamiljen – särskilt drottning Silvia.

– De kommenterar sällan sådana här saker, men efter det här pressmeddelandet träffade jag drottningen vid ett tillfälle och då uttryckte hon sina känslor, säger han och fortsätter:

– Och menade på då, såklart som väldigt ledsen svärmor eller före detta svärmor, att det här var otroligt tragiskt och ledsamt att detta hade skett och fått gå så långt.

Annons
Drottning Silvia, prinsessan Madeleine Kronprinsessan fyller 33 år, men är inte närvarande på årets Victoriadag, eftersom hon är på bröllopsresa, Borgholm, Öland, 2010
Silvia kände givetvis en stor sorg över vad Madeleine gick igenom.
Annons