Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Silvias tårar - här förs nära vännen till sista vilan

20 jan, 2017, 13:56 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Kungaparet tar farväl av sin nära vän.
Annons
kungaparet-IBL

Finansmannen Ulf Dinkelspiel förs i dag till sista vilan.  Strax före klockan 14 anlände kungaparet till den fullsatta Oscarskyrkan för att ta farväl av sin nära vän som somnade in den 9 januari.

På plats i kyrkan finns också den närmaste familjen och Ulf Dinkelspiels vänner och före detta kollegor. Bland de första att anlända var H&M:s Stefan Persson och hans hustru Denise, Marcus Wallenberg och riksmarskalk Svante Lindqvist. På plats finns många människor som jobbar nära Ulf Dinkelspiel i näringslivet men också personer som jobbat när honom under tid som politiker och diplomat. Många av kungabarnens vänner är också på plats för att hedra hans minne.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Många partivänner har också kommit till Oscarskyrkan för att ta avsked, bland annat Moderatledaren Anna Kinberg Batra, förre talmannen Per Westerberg, Beatrice Ask och Carl Bildt och hans hustru Anna Maria Corazza Bildt. Jan Eliasson, tidigare FN:s vice generalsekreterare, finns också på plats.

Prinsessan Christina och maken Tord Magnuson var bland de sista att anlända innan kungaparet och familjen Dinkelspiel.

Ulf Dinkelspiel sörjs närmast av hustrun Louise och barnen Peder, Jan och Charlotte Dinkelspiel.

Kungaparet-dinkelspiel.ibl2
Silvia-IBL1

Foto: IBL.

Annons