Silvias tårar över Noppe

Otroligt fint.

Klockan 14 ringde Hedvig Eleonoras kyrkklockor för kungavännen Carl Adam “Noppe” Lewenhaupt. 700 vänner och släktingar hade samlats i kyrkan för att ta farväl av en uppskattad vän och allra längst fram i kyrkan intill den sörjande familjen fanns kungaparet och prins Carl Philip. Kungen och Noppe Lewenhaupt har varit nära vänner sedan barnsben.

Bergravningsgudstjänsten hyllade Noppes liv och gärning och i sitt griftetal framhöll Hans Rhodin vilken omtänksam kamrat Noppe varit genom åren. Enligt uppgift till Svensk Damtidning hade Noppe en gång uttryckt en önskan om att Europes “The final countdown” skulle spelas under sin begravning och så blev det också. Det var nära vännen Carola Häggkvist som fick hedersuppdraget och när hon framförde en finstämd och akustisk version av sången föll drottning Silvia i gråt, berättar vår reporter Ellen Myrgård Lindén som var på plats.

Drottningen torkade diskret sina tårar och när Noppes kista sedan bars ut av de närmaste vännerna kastade hon en öm blick mot änkan Lee Lewenhaupt.

Foto: IBL.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: